Ce poți face când te confrunți cu depresia?

Ce poți face când te confrunți cu depresia?

0 Shares
0
0
0

Atunci când te confrunți cu depresia clinică, ultimul lucru pe care probabil vrei să îl faci este să ieși din casă sau să te întâlnești cu cineva. Cu toate acestea, este important să cauți ajutor. Dacă stai în casa toată ziua și te izolezi de toată lumea, depresia ta nu va face decât să se înrăutățească.

Vestea bună este că există multe tipuri de terapie care te pot ajuta să gestionezi durerea provocată de depresie și să te pui pe drumul spre recuperare. Iată câteva modalități prin care terapeuții îi pot ajuta pe cei care se confrunta cu depresia clinică să facă față diagnosticului lor.

Un tratament pentru depresie este esențial

Atunci când ești deprimat, poate fi dificil să găsești motivația și energia pentru a acționa. Un terapeut te poate ajuta să găsești motivația de a acționa și să explorați împreună opțiunile de tratament pentru depresia ta.

De asemenea, un terapeut te va ghida prin opțiunile de tratament pe baza situației și nevoilor tale specifice. Aceasta ar putea include medicamente sau psihoterapie, fie o combinație a celor două.

Totodată, un terapeut te poate ajuta să explorezi riscurile și beneficiile diferitelor opțiuni de tratament și să decizi care ar fi cea mai bună pentru tine. Făcând acest lucru te poate ajuta să obții sprijinul de care ai nevoie pentru a face față depresiei.

Vei primi sprijin emoțional și consolidarea încrederii în sine

Majoritatea terapeuților sunt pregătiți să ofere sprijin în momentele de suferință. Ei te pot ajuta să găsești sensul emoțiilor pe care le trăiești, să dobândești un sentiment de încredere că le poți accepta și că nu te vor doborî. De asemenea, este vital să înveți cum să le gestionezi mai eficient. Atunci când ești deprimat, poate fi greu să ajungi la alte persoane.

Când te simți deprimat, este posibil să dorești să fii lăsat singur. Pe de altă parte, s-ar putea să simți că iți dorești companie, dar să nu fii sigur la cine să apelezi. Un terapeut te poate ajuta să simți că nu ești singur, ascultându-ți, validându-ți si normalizându-ți sentimentele.

În plus, un terapeut este instruit să te ajute să îți gestionezi emoțiile și să găsești noi modalități de a le face față. Terapeutul te poate ajuta să înveți să stabilești limite cu persoanele cu care s-ar putea să nu iți facă bine să interacționezi în acest moment – spre exemplu persoanele care nu pot deloc să înțeleagă depresia.

Psihoterapia ajută la scurtarea duratei ciclurilor de depresie

După cum am discutat, ciclurile de depresie sunt frecvente la persoanele care suferă de depresie. Una dintre cele mai bune modalități de a face față depresiei este să scurtcircuitezi aceste cicluri.

Pentru a face acest lucru, un terapeut te poate ajuta să identifici factorii declanșatori și să dezvoltați strategii de prevenție, astfel încât să poți răspunde la factorii declanșatori înainte ca aceștia să te arunce, din nou în depresie.

Un terapeut te poate ajuta să identifici factorii declanșatori și să dezvolți strategii pentru a te ajuta să răspunzi la factorii declanșatori. De exemplu, dacă știi că trecerea cu mașina pe lângă o anumită zonă îți va declanșa amintiri triste, este probabil ca un terapeut să te poată ajuta să înveți cum să răspunzi la astfel de factori declanșatori înainte ca aceștia să pună stăpânire pe tine, ajutându-te să faci față depresiei mult mai eficient.

Beneficiile oferite de consiliere psihologica Cluj sunt multiple și este recomandat să începi consilierea cât mai curând.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…