Ce presupune munca de birou si cum o poti usura cu scaunul de birou potrivit?

0 Shares
0
0
0

Job-urile si domeniile de activitate sunt destul de diverse in ziua de azi. In acest sens, unii lucreaza la birou, altii isi desfasoara activitatea pe teren, iar altii chiar la domiciliu – in functie de profilul societatii si de postul ocupat.

Fiecare profesie presupune atat avantaje, cat si dezavantaje. Ne vom opri in cele ce urmeaza sa discutam despre ce inseamna munca la birou, atat de des intalnita in zilele noastre.

Ce avantaje ai daca lucrezi la birou?

Probabil cel mai important avantaj si poate si motivul pentru care ai opta pentru a lucra la birou este faptul ca nu este nevoie sa depui efort fizic. Munca de birou presupune mai ales efort psihic. Implica stres, atentie, nervi si concentrare maxima. Singurul efort fizic pe care il faci este sa stai pe scaun 8 ore pe zi – lucru extrem de solicitant de altfel.

Un al doilea avantaj este faptul ca avand un spatiu fix unde lucrezi, organizarea este mai buna decat atunci cand lucrezi pe teren de exemplu. Rutina in care intri face in asa fel, incat sa stii in fiecare zi ce ai de facut, sa iti programezi din timp activitatile si responsabilitatile.

In cazul in care iti place sa fii mereu inconjurat de aceiasi oameni, biroul este solutia potrivita. Unii dintre noi nu se simt confortabil in preajma strainilor. Iar atunci cand vorbim de birou, vorbim de fapt de o micuta comunitate.

Poti face ca biroul sa te reprezinte, sa iti reflecte personalitatea. Si asta prin faptul ca il poti decora asa cum iti doresti si sa ai acel sentiment de apartenenta.

Dezavantajele muncii la birou

Atunci cand lucrezi la birou nu ai parte doar de avantaje. Sunt doua motive principale ce fac din birou un loc de munca nu tocmai ideal – sedentarismul si monotonia.

In ceea ce priveste sedentarismul, trebuie sa stii ca acesta poate provoca diverse probleme de sanatate. Amintim aici de obezitate, diabet, diverse afectiuni cardiovasculare, dureri ale corpului, stres si lista poate continua in acest sens.

Statul pe scaun atatea ore pe zi poate provoca, asa cum am mai zis, dureri ale diverselor parti ale corpului. Din cauza unui scaun de birou care nu este ergonomic poti avea dureri de spate, mijloc, gat sau cap.

Ideal ar fi, daca tot esti nevoit sa petreci atata timp stand pe scaun, sa alegi unul cat mai confortabil si care sa iti permita sa il reglezi in asa fel incat pozitia corpului tau sa fie una corecta si comoda.

In cadrul magazinului online UNIC SPOT regasesti o intreaga colectie de scaune de birou. Vorbim de modele cat mai diverse, o paleta larga de culori, materiale si tapiterii diferite si functionalitati care de care mai de care mai necesare.

Accesand site-ul oficial al magazinului – https://www.unicspot.ro/scaune-birou/ – vei descoperi modele de scaune de birou atat pentru adulti, cat si pentru copii. In ceea ce priveste preturile, acestea sunt adaptate oricarui buget.

Daca nu esti sigur ce tip de scaun de birou ti se potriveste, discuta cu un consultant de la UNIC SPOT si acesta iti va oferi sfaturi practice in alegerea scaunului.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…