Ce rol ocupă găzduirea web în succesul unei afaceri

0 Shares
0
0
0

Nimeni nu poate nega faptul că Internetul a devenit o parte importantă a vieții noastre, fără de care deja nu ne putem imagina ziua de mâine. Acesta reprezintă o sursă de informații, o platformă pentru comunicare, tot acolo suntem în căutarea unor servicii sau facem cumpărături fără ca cel puțin să plecăm de acasă.

În consecință, o multitudine de companii se adaptează acestor cerințe ale timpului și deschid magazine/platforme online, pe când altele s-au născut în acest mediu, tot acolo s-au dezvoltat, au atins un anumit nivel de succes și continuă să activeze, iar numărul lor crește zilnic. Beneficiul cel mai mare pe care îl oferă afacerile date este comoditatea pentru clienți.

Pentru a lansa un site, avem nevoie de două lucruri vitale pentru existența lui: numele de domeniu și găzduirea web. Primul se referă la denumirea pe care o dai web site-ului și e asemeni unei identități pentru afacere, pe când fără cel de al doilea, niciun site web nu ar putea fi accesat de către utilizatori și poate fi catalogat drept inexistent.

Ce este găzduirea web?

Găzduirea web, cunoscută și drept website hosting, reprezintă un serviciu care permite publicarea site-ului pe Internet. Aceste servicii sunt furnizate de anumite companii ce permit stocarea datelor site-ului pe serverul lor, care la rândul său este computer ce livrează pagini web către utilizatorii ce accesează site-ul.

Ce garantează hostingul web?

Serviciile de găzduire web vin cu un anumit număr de resurse care garantează că site-ul tău va funcționa rapid și fiecare pagină se va deschide. Lucru contrar se poate întâmpla în cazul care nu sunt suficiente resurse, pentru cantitatea de date care o deține site-ul.

Cum poate fi achiziționată găzduirea web și care este prețul acesteia

De regulă, serviciile de hosting web sunt achiziționate de la companiile de profil, care astăzi sunt într-un număr impunător de mare și vin cu diferite oferte avantajoase în întâmpinarea doritorilor de a deschide o afacere online.

Spațiul pe serverul dedicat este comercializat sub forma unor pachete, ce presupun un anumit număr de resurse, astfel încât administratorii pot alege cantitatea acestora, în funcție de etapa actuală la care se află site-ul. Odată cu creșterea fluxului de utilizatori pe site, crește și numărul de resurse necesare pentru găzduirea acestuia.

Prețul poate începe de la 0.99 €, pentru 1 GB de spațiu, până la 18 € lunar, pentru 14 GB. Fiecare pachet vine cu anumite beneficii suplimentare, spre exemplu în funcție de valoarea tarifului, pot fi înregistrate de la 1, până la 4 domenii sau ai posibilitatea să transmiți de la 50, până la 500 de emailuri pe oră.

Pentru mai multe informații, poți accesa ofertele găzduire web ale companiei MegaHost.

Este important să alegi cu atenție furnizorul serviciilor de hosting, deoarece astfel poți fi sigur de buna funcționare a site-ului și că nu vei fi nevoit să scoți bani în plus din buzunar pentru pachete care nu merită acest lucru.

0 Shares
You May Also Like