Ce sarcini trebuie sa indeplineasca o masca de sudura?

Ce sarcini trebuie sa indeplineasca o masca de sudura?

0 Shares
0
0
0

Arcurile de sudura sunt lumini intense care contin radiatii ultraviolete si infrarosii care pot deteriora ochii. In timpul procesului de sudare, este necesar sa protejezi ochii cu o masca de sudura, pentru a-i proteja impotriva pericolelor radiatiei produse.

Nu numai mastile de protectie protejeaza impotriva luminii care cauzeaza sudarea, ci si impotriva zgurii fierbinti si zburatoare si a metalelor fierbinti.

Alegerea mastii de sudura potrivite

Considerarea alegerii mastii de sudura potrivite ridica adesea cateva intrebari, iata cateva puncte pentru a-ti usura decizia de cumparare.

  • Lentile pentru masca de sudura (lentile standard din sticla)

In primul rand, numarul nuantei obiectivului este adesea vazut astfel: cu cat numarul este mai mare, cu atat protejeaza mai mult ochii. De fapt, obiectivul unui sudor de buna calitate va avea filtre de ecran pentru a filtra 100% din razele ultraviolete si infrarosii daunatoare. Ochii sunt protejati indiferent de numarul umbrei.

Numarul (10 este mai luminos 13 este mai intunecat) indica cantitatea de lumina sau intuneric la sudare. O lentila speciala ar trebui sa ofere operatorului cea mai buna vizibilitate, astfel incat linia de sudura sa fie clar vizibila. Cand sudezi in spatii inchise, cum ar fi in masini sau remorci, nu exista suficient spatiu pentru a muta masca in sus si in jos.

Sarcina repetata de a muta masca provoaca disconfort la nivelul gatului dupa o zi intreaga de sudura. In cele din urma, ridicarea si coborarea mastii (casca) este ineficienta, mai ales la sudare. Intunecarea automata a mastilor de sudura rezolva toate aceste probleme.

  • Masti de sudura colorate automat (casti de sudura)

Mastile automate de sudura nu se intuneca pana cand nu se incepe sudarea. Mastile de inalta calitate cu atasament automat ofera protectie impotriva razelor UV si IR chiar si atunci cand masca este inactiva, astfel incat lucratorul este intotdeauna protejat, chiar si in timpul pauzei inainte ca lentila sa inceapa sa se intunece.

Mastile de sudare auto-intunecate sunt esentiale pentru o performanta eficienta, in unele aplicatii de fabricatie, cum ar fi gardurile si lucrarile de fabricatie, pot face o diferenta in performanta.

Mastile de sudura intunecate automat ofera cea mai buna protectie pentru toate tipurile de suduri si favorizeaza sudarea cu o viziune si o raza de aplicare mult mai bune atunci cand incepi o noua sudura. Avantajul acestei masti de sudura este, de asemenea, campul vizual mare si sensibilitatea reglabila.

In locul sticlei fabricate standard, mastile cu estompare automata a filtrului au un filtru electronic de lentile si sunt adesea echipate cu elemente reglabile pentru a facilita sudarea.

Obiectivul filtrant cu reglare automata sau ADF este un afisaj special cu cristale lichide (LCD), care are un design similar tehnologiei utilizate pentru afisarea numerelor pe un ceas cu alarma digitala. Majoritatea cartuselor de filtrare sunt alimentate de o combinatie de baterii si energie solara.

Mai multi senzori de lumina sunt montati langa obiectiv pentru a detecta arcul de sudura. Daca obiectivul nu este pornit, filtrul LCD intunecat auto are de obicei o nuanta # 3 sau # 4, care este relativ usor de utilizat, la fel ca ochelarii de soare.

Acest tip de masca de sudura cu nivel reglabil de protectie a ochilor ofera cea mai mare siguranta intre acest tip de dispozitive. Recomandarea noastra este sa incercati o masca de sudura automata Alpin. Veti fi surprins in mod placut!

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…