Ce sunt bonete medicale de unica folosinta?

Ce sunt bonete medicale de unica folosinta?

0 Shares
0
0
0

Ultimul lucru pe care un consumator doreste sa il gaseasca in produsele alimentare sau farmaceutice este parul uman, iar din acest motiv, mediile de lucru igienice sunt esentiale pentru companiile care produc sau ambaleaza produse alimentare de consum, produse farmaceutice, asambleaza produse electronice sau trateaza pacientii.

Spitalele trebuie sa mentina ranile libere de infectii, iar fabricile nu isi pot permite inchiderea productiei sau retragerea produselor din cauza contaminarii umane. Atat de multe sunt situatiile in care se cauta ajutor prin utilizarea unor bonete medicale de unica folosinta atat in spitalele si clinicile medicale, cat si in unitatile de productie, iar exemplele pot continua.

Usoare si confortabile de purtat, sunt ieftine, usor de utilizat si ofera o protectie eficienta impotriva contaminarii produsului. Aceste bonete medicale de unica folosinta pentru par pastreaza de asemenea, parul departe de ochi atunci cand personalul medical sau personalul din productie lucreaza, iar acest lucru creste productivitatea.

Un amanunt foarte interesant de mentionat este acela ca bonetele medicale pentru par difera de plasele de par. Plasele pentru par sunt fabricate din material de plasa din nailon sau poliester si sunt concepute pentru a se intinde peste cap si pentru a acoperi parul, dar daca te uiti la ele cu atentie, vei observa un efect de chingi, si este posibil ca firele de par sa poata “evada”.

Cu bonetele medicale insa nu exista aceasta posibilitate. Acestea sunt disponibile in diferite tesaturi, culori si dimensiuni, cum ar fi 18-inch, 21-inch, 24-inch sau 28-inch, ideal pentru oricine are „parul mare”. Fiecare capac de cap (boneta) este realizat cu o adunare elastica confortabila, fara latex, care mentine boneta in pozitie si parul infipt.

Din ce materiale sunt fabricate aceste bonete medicale de unica folosinta?

Cel mai probabil v-ati pus aceasta intrebare, asa ca vom vedea din ce materiale sunt acestea fabricate, deci merita sa cititi pana la final!

Polipropilena

Polipropilena filata este cea mai economica si de baza sapca de tip bouffant purtata in mod obisnuit in serviciile stomatologice, medicale, de cercetare medicala, farmaceutice, alimentare si servicii de ingrijire. Aceasta tesatura standard este o alegere foarte populara pentru imbracamintea de protectie de baza care necesita spray de rutina usor si protectie impotriva particulelor.

Proprietatile de bariera de protectie sunt formate prin legarea fibrelor intre ele pentru a forma un singur strat de material respirabil, asemanator tesutului, care este foarte usor de purtat.

SMS / Multi-Ply

Tesatura SMS este adecvata pentru situatii de uzura prelungita care implica protectie scazuta pana la moderata a fluidelor si particulelor si este utilizata in mod obisnuit in asistenta medicala, cercetare, curatarea camerelor, servicii alimentare, produse farmaceutice, electronice sau pentru centre chirurgicale.

SMS-urile sau capacele cu mai multe straturi sunt mai opace si o optiune „mai grea” fata de purtarea bonetelor din polipropilena. De asemenea, sunt foarte respirabile, puternice, rezistente la fluide si respirabile.

Polietilena

Fabricate din tesatura de polietilena transparenta de 3/4-mil, neteda, aceste bonete medicale de unica folosinta ofera protectie impermeabila la bariere si sunt ideale pentru utilizare in servicii medicale, prelucrarea produselor alimentare, farmaceutice, vopsire, fabricarea si asamblarea electronica. Aceste capace din poli sunt de asemenea utilizate ca sepci de dus de unica folosinta in unitatile de ospitalitate si purtate in mod obisnuit in saloanele de coafura.

Dupa cum se poate vedea, aceste bonete pentru acoperirea capului sunt folosite in unitatile in care se presteaza servicii medicale (spitale, clinici medicale, etc.), insa este nevoie de utilizarea acestora si in diferite alte domenii de actvitate, precum cele pe care le-am enumerat in randurile de mai sus ale acestui articol. Asadar, puteti folosi in diferite stituatii bonete pentru acoperirea capului.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…