Ce sunt fatetele dentare?

0 Shares
0
0
0

Se stie faptul ca fiecare persoana ar trebui sa treaca pragul unui cabinet de stomatologie destul de des, pentru ca medicul dentist sa vada care este sanatatea dintilor.

De multe ori, o vizita la dentist poate scuti o persoana de o problema grava, pentru ca daca medicul constata ca este ceva in neregula, actioneaza imediat, pentru ca problema sa nu se agraveze.

Exista situatii in care pacientilor care trec pragul unui cabinet stomatologic, medicii dentisti le recomanda fatete dentare, care reprezinta cea mai moderna solutie pentru a avea un zambet de invidiat.

Fatetele dentare, pe langa faptul ca reprezinta solutia moderna ideala pentru a avea un zambet frumos, sanatos si perfect, au si rolul de a proteja dantura. Mai mult decat atat, aceste fatete dentare permit corectarea probelemelor legate de alinierea dintilor, de forma acestora si de culoarea lor.

Daca pana in trecutul apropiat, fatetele dentare erau considerate solutia ideala pentru vedetele care isi doreau un zambete perfect, in zilele noastre si oamenii de rand pot opta pentru fatete dentare, atunci cand isi doresc un zambet placut.

De precizat insa este faptul ca in cazul in care acestea nu sunt aplicate corect de catre medicul dentist, in loc sa le ofere pacientilor zambetul perfect la care acestia viseaza, ele le vor provoca grave probleme gingivale. Sau, mai exista si posibilitatea ca pacientii sa aiba un zambet cu adevarat inestetic.

In cele ce urmeaza, vom prezenta situatiile in care sunt recomandate tratamentele cu fatete dentare:

  • Atunci cand dintii sunt patati sau sunt colorati neuniform, ori in situatia in care sunt inchisi la culoare;
  • Atunci cand dintii sunt abrazati (sunt tociti datorita bruxismului);
  • Atunci cand dintii sunt fracturati sau ciobiti;
  • Atunci cand dintii sunt cariati si sunt cu tratamente inestetice;
  • Atunci cand dintii sunt inghesuiti sau atunci cand acestia sufera de malpozitii, iar aici putem include si strungareata.

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le are aplicarea fatetelor dentare, este acela ca dintii vor deveni rapid mai albi, iar din punct de vedere estetic vor ajunge sa fie perfecti intr-o perioada relativ scurta de timp.

Fatetele dentare fiind realizate din ceramica, sunt rezistente la patare si isi mentin foarte bine culoarea in timp. Mai mult decat atat, ele reprezinta si o investitie pe termen lung, care contribuie decisiv la cresterea rezistentei dintelui acoperit.

Important de precizat este faptul ca un astfel de tratament, in ciuda faptului ca dispune de o serie importanta de avantaje, are si catea riscuri. Aici putem mentiona de exemplu faptul ca exista multe situatii in care daca nu sunt aplicate corect fatetele, gingiile se inflameaza rapid, si capata o culoare rosie spre violet.

Un alt risc este ca in cazul in care fateta dentara nu este aplicata corect, sa se creeze un spatiu gol intre aceasta si dinte, iar acolo se vor putea aduna resturi de la mancare si bacterii, iar toate acestea vor duce la inflamarea gingivala.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante avantaje, dar si riscuri in ceea ce priveste aplicarea fatetelor dentare.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…