Ce tip de proteză dentară vi se potriveşte

0 Shares
0
0
0

Protezele dentare sunt o metodă simplă și eficientă de înlocuire a dinților lipsă – fie o arcadă întreagă (superioară sau inferioară), fie doar câțiva dinți. Dacă aveți nevoie de proteze dentare, iată ce ar trebui să știți despre tipurile de proteze și diferenţele dintre acestea.

Alegerea protezelor dentare

Astăzi, există o mulțime de opțiuni pentru a obține proteza corectă pentru stilul dvs. de viață și nevoile dvs. Cabinetele stomatologice oferă mai multe opțiuni de proteze, dintre care aceste cinci opțiuni sunt cele mai populare.

Proteze dentare complete

Protezele dentare complete sunt o soluție excelentă pentru orice persoana căreia îi lipsesc toți dinții superiori şi/sau cei inferiori. Aceste proteze au un arc complet făcut dintr-un material durabil, de culoare roz, conceput pentru a se sprijini confortabil și în siguranță pe maxilar. Nu numai că o proteză completă vă poate ajuta să mestecați și să vorbiți în mod normal, dar vă poate ajuta și să vă păstrați forma feței, evitând aspectul înfundat care apare atunci când lipsesc mai mulți dinți.

Proteze parțiale

Protezele parțiale sunt construite în același mod ca o proteză completă, dar în loc să înlocuiască toți dinții de pe o arcadă, sunt folosite pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți. Ca și protezele dentare complete, protezele parțiale pot fi scoase cu ușurință pentru curățare și îngrijire. Adezivii pentru proteze ajută la asigurarea unei aderențe mai ferme pentru mai mult confort și siguranță.

Proteze flexibile fără metal

În timp ce protezele tradiționale sunt fabricate din acril, protezele flexibile sunt fabricate din silicon. Aceste proteze au o greutate mai mică și nu transferă atât de multă presiune asupra gingiilor, așa că există mai puține șanse ca gingiile să devină dureroase. Designul flexibil împiedică, de asemenea, aceste proteze să alunece din poziția lor, iar mulți pacienți le găsesc mult mai confortabile. Cât despre pret proteze dentare din silicon, acesta poate varia de la 2000 la 3000 de lei sau mai mult, în funcţie de fiecare caz în parte.

Protezele dentare imediate

În timp ce protezele tradiționale durează câteva săptămâni pentru a fi făcute și montate, protezele dentare imediate sunt realizate în aceeași zi în care sunt extrași dinții, astfel încât nu va trebui să rămâneți fără dinți. Deși sunt convenabile, nu sunt o opțiune bună pentru toată lumea și necesită mai multe sesiuni de ajustare.

Implantarurile dentare

Implanturile dentare sunt atasate de osul maxilarului pentru a asigura proteza dentara. Ca rezultat, mulți oameni consideră că aceste proteze au drept rezultat un confort mai mare și o mai mare încredere decât protezele tradiționale, care uneori pot aluneca din poziție.

Îngrijirea protezei dentare

Mulți oameni cred că, deoarece protezele dentare nu sunt „reale”, nu au nevoie de îngrijire regulată, așa cum au dinții naturali. Dar nu este adevărat. Protezele dentare afectează în mod direct sănătatea orală, ceea ce înseamnă că au nevoie de îngrijire regulată și controale efectuate la stomatolog.

În plus, forma gingiei se poate schimba în timp – uneori dramatic. Protezele tradiționale trebuie adesea ajustate, astfel încât să continue să vă asigure confort și siguranță. Ajustările regulate previn durerile gingivale cauzate de protezele dentare nepotrivite și previn, de asemenea, alunecarea.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…