Ce trebuie sa discutati cu ginecologul dvs.?

Ce trebuie sa discutati cu ginecologul dvs.?

0 Shares
0
0
0
Ce trebuie sa discutati cu ginecologul dvs.?

Cand vine vorba de sanatate sexuala si reproductiva, poate fi greu de stiut ce este „normal” si care poate fi un semn al unei potentiale probleme de sanatate. Chiar daca va simtiti jenate de anumite probleme, un ginecolog Mures a vazut si a auzit totul si este in mod evident orice problema ati avea, el va va ajuta, nu va va judeca.

Iata cateva dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le discute intotdeauna o pacienta cu medicul ginecolog:

1. In timp ce mirosul vaginal poate fi un subiect inconfortabil, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra daca exista un miros neplacut sau peste sau daca exista o schimbare fata de mirosul dvs. normal, care pare sa dureze cateva zile. „Desi are un miros normal, orice modificari sau mirosuri neplacute pot fi un semn al supraaglomerarii bacteriene sau al infectiei vaginale.

2. Observati o crestere a vaginului sau in jurul labiilor, iar aceasta poate parea ingrijoratoare. Este un par ingrosat, un cos, o taietura de la barbierit sau, eventual, ceva mai important? Bompele sunt adesea benigne, dar este important sa va rugati medicul sa efectueze un examen atunci cand simtiti ceva. „Verucile genitale pot fi vizibile de ceva timp, dar leziunile herpetice se pot vindeca pe parcursul a sapte pana la 14 zile, ceea ce face important sa fie vazut atunci cand se produce focarul.

3. Este foarte important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre disconfort sexual. S-ar putea sa va simtiti inconfortabil, dar ginecologul va poate ajuta sa va explicati si sa va tratati problemele.

4. Uscaciunea vaginala:  Multe femei simt uscaciunea vaginala in timpul actului sexual. Uscaciunea poate fi adesea dependenta de varsta unei femei si de factori atenuanti din viata ei. Daca o femeie mai tanara are aceasta problema si este supusa controlului nasterii de mai mult timp, este posibil sa nu fie prezent suficient estrogen si este posibil sa fie nevoie sa isi schimbe controlul nasterii. Pentru o mama ocupata, este posibil sa nu-si ia suficient timp pentru a se implica in exercitarea si excitarea inainte de sex, ceea ce duce la uscaciune. Daca o femeie este in postmenopauza si are uscaciune, aceasta se poate datora estrogenului scazut, iar medicul ginecolog poate prescrie estrogeni vaginali.

5. Durere in timpul sexului:  Daca intampinati durere in timpul sexului, incercati diferite pozitii pentru a gasi una in care va simtiti confortabil. Uneori este necesar sa vorbesti cu medicul tau. „Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti dureri cu actul sexual in orice pozitie incercati, lubrifiantii nu ajuta la uscaciunea vaginala sau daca aveti sangerari dupa act sexual.

6. Femeile sunt adesea ingrijorate de faptul ca medicul ginecolog le judeca daca intreaba cati parteneri au avut, ce varsta aveau cand au avut contact sexual, daca au avut boli cu transmitere sexuala (BTS) sau despre orientarea sexuala si identitatea de gen. Aceste subiecte apar din mai multe motive importante.

7. Determinarea factorilor de risc pentru  displazia cervicala si infectia cu HPV . A intretine relatii sexuale mai repede de 18 ani te poate face uneori mai sensibila la HPV, deoarece jonctiunea cervico-vaginala este mai accentuata cand esti mai tanara. A avea mai multi parteneri poate creste, de asemenea, potentialul de expunere.

8. Experienta  incontinentei urinare  sau  fecale  poate fi foarte stresanta si afecteaza calitatea vietii. Multe femei vor experimenta aceste simptome dupa nastere, in special daca au avut un copil mare sau o nastere vaginala care necesita forceps sau un vid. Cand femeile intra in menopauza, aceste simptome se pot agrava. In functie de natura incontinentei, pot exista optiuni de management medical sau chirurgical disponibile. Discutand cu medicul ginecolog, ea sau el poate determina protocoalele de tratament adecvate si va poate trimite la un specialist in tulburarile podelei pelvine, daca este necesar.

9 Desi un libidou scazut este mai frecvent decat isi dau seama multe femei, este important sa vorbesti cu medicul ginecolog pentru a descoperi cauza ingrijorarii tale. Libido poate fi uneori afectat de medicamente pe care le luati, sau poate fi un semn al unei afectiuni medicale subiacente sau a unui efect secundar al unei afectiuni cunoscute. In aceste situatii, medicul dumneavoastra ginecolog poate determina ce interventii medicale pot fi necesare.

Cu toate acestea, pentru alte femei, libidoul lor scazut poate fi legat de natura sexualitatii feminine – uneori, dorinta ta de a face sex sau de a fi intim poate fi afectata de lucruri din afara controlului tau, cum ar fi stresul sau munca. De asemenea, femeile aflate in relatii de lunga durata sunt mai putin susceptibile de a fi excitate spontan in comparatie cu stadiile incipiente ale relatiei lor.

In aceste conditii, medicul dumneavoastra ginecolog va poate face recomandari care sa va ajute sa va creasca libidoul si / sau sa va trimita la un consilier adecvat

Asadar, acestea sunt 9 probleme care trebuie sa fie discutate de catre paciente, cu medicii lor ginecologi.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…