Ce trebuie sa stii daca vrei sa ajungi model de videochat?

0 Shares
0
0
0

In ceea ce priveste videochatul, trebuie precizat ca acesta reprezinta un subiect controversat in Romania, dat fiind faptul ca foarte multe persoane vorbesc si judeca fara a stii ce este cu adevarat videochatul, ce presupune activitatea de model videochat, si de ce isi doresc atat de multe fete sa devina model de videochat.

Pentru ca foarte multe fete si femei se gandesc sa opteze pentru un loc de munca in cadrul unui studio de videochat Piata Unirii, vom discuta despre videochat in cele ce urmeaza, pentru ca toata lumea sa stie cu adevarat ce inseamna aceasta activitate.

Este legal videochatul?

Domeniul videochatului este o activitate economica la fel ca oricare alta din Romania si se supune legislatiei in vigoare. Videochatul este un job ca oricare altul, reglementat prin Legea 196/2003, modificata si completata prin legea 496/2004.

In plus, fetele care isi desfasoara activitatea in acest domeniu, lucreaza doar in baza unui contract, castigurile fiind transparente si supuse impozitarii specifice.

Apoi, un alt amanunt foarte important de mentionat este acela ca modelele de videochat au toate contributiile platite la stat, la fel ca secretarele, doctoritele, asistentele, vanzatoarele din supermarketuri sau la fel ca femeile care lucreaza in orice alt domeniu.

Deci, se poate vedea foarte clar faptul ca videochatul este legal, iar fetele care ajung sa faca videochat lucreaza legal, fara a incalca legea.

Cati bani se pot castiga din videochat?

Cand decizi sa recurgi la angajari videochat, poti avea venituri “mici” in prima luna, care sa fie in jur de 1000 – 1500 de euro, mult mai mici decat te-ai fi asteptat, insa mult mai mari decat din alte domenii de activitate.

In schimb, dupa cateva luni de videochat, salariile castigate pot fi mult mai mari, de ordinul miilor de euro. Daca te intrebi care sunt factorii care conteaza atat de mult in ceea ce priveste aceasta crestere a salariului, amintim acumularea de experienta in primul rand.

Apoi, este important ca fetele care practica videochatul sa lucreze cat mai mult. Modelele care lucreaza 8 ore pe zi, 160 ore pe luna, ajung sa castige cateva mii de euro lunar.

Trebuie sa am dimensiunile ideale, 90-60-90, pentru a ma angaja ca model?

Nicidecum. Nu este indicat ca fetele care isi doresc o asemenea cariera sa fie fotomodele, ci tinere dragute, sociabile si dornice sa isi implineasca visurile. De regula, studiourile de videochat pun mai mult pret pe zambetul si abilitatile conversationale, decat pe aspectul fizic.

Nu am niciun fel de experienta ca model videochat, este asta un impediment?

Nu este niciun impediment. Daca esti serioasa, ambitioasa si priceputa in ale conversatiei esti cu siguranta perfecta pentru a practica videochatul, si tot ceea ce nu stii vei invata de la cei mai experimentati traineri, care iti vor fi mereu la dispozitie si care te vor ajuta sa fii un model de succes.

Nu ma prea pricep la partea tehnica, cum ma voi descurca?

Nu trebuie sa iti faci griji nici din acest motiv pentru ca studiourile de videochat au angajati specializati in acest domeniu care vor fi dispusi a te ajute 24/24 cu orice problema sau nedumerire tehnica. Astfel, singura ta grija va fi sa iti indeplinesti sarcinile pentru a castiga cat mai multi bani.

Familia si prietenii ma pot gasi pe site-urile videochat?

Nu, site-urile pe care va fi promovata imaginea ta nu pot fi accesate din Romania, indiferent de studioul pentru care vei lucra. Confidentialitatea reprezinta un aspect foarte important, asa ca nu trebuie sa iti faci griji.

De ce acte am nevoie?

In primul rand, cartea de identitate este foarte importanta pentru a dovedi ca ai implinit 18 ani. Fara cartea de identitate nu pot fi intocmite documentele de angajare.

Ma pot angaja inainte sa implinesc 18 ani?

Nu, intrucat asta ar insemna incalcarea legii, iar studiourile de videochat lucreaza in conformitate cu legea.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunoasca absolut toate fetele care se gandesc sa isi incerce norocul si sa devina modele de videochat.

Cele care ajung sa lucreze in aceasta industrie, cu multa munca si seriozitate, vor castiga suficienti bani astfel incat sa aiba o viata lipsita de griji.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…