Ce trebuie sa stii despre casele de amanet?

Ce trebuie sa stii despre casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

Foarte multa lume are o parere proasta despre casele de amanet, si considera faptul ca aceste societati comerciale au aparut pe piata doar cu scopul de a se imbogati patronii, in timp ce clientii trebuie sa fie neaparat pagubiti.

Exista chiar si un mit legat de casele de amanet, care spune ca aceste societati profita la maxim de nevoile clientilor sai, insa cu siguranta acest lucru nu este adevarat, mai ales daca stai sa tii cont de faptul ca o casa de amanet iti ofera imprumuturi de genul amanet electronice, amanet auto sau amanet bijuterii.

Tot ce trebuie sa faci in momentul in care ai nevoie de o suma de bani pe care nu o ai la dispozitie, este sa treci pragul unei astfel de societati comerciale, cu bunurile pe care vrei sa le amanetezi, iar in schimbul lor ti se va propune o suma de bani.

Aceasta suma de bani ti se va propune dupa momentul in care bunurile vor fi evaluate de catre personalul calificat al casei de amanet, iar suma de bani care iti va fi propusa in schimbul bunului sau a bunurilor amanetate, va fi de cel mult 80% din valoarea de piata pe care o au bunurile respective.

Casele de amanet ofera doar cel mult 80 % din valoarea de piata a acestor bune, datorita faptului ca in cazul in care anumiti clienti nu isi achita datoria, si nu isi onoreaza contractul de amanet, sa poata sa vanda sa scoata la vanzare bunurile respective, si sa isi recupereze datoria.

Daca vrei sa iti amanetezi unul sau mai multe bunuri, va trebui sa tii cont de faptul ca se va incheia intre tine si societatea comerciala respectiva un contract de amanet, care poate avea o durata de desfasurare de cel putin 5 zile, si de cel mult 30 de zile.

Este important de mentionat faptul ca odata ce expira acest imprumut, daca nu iti vei achita datoria spre casa de amanet, vei putea chiar sa beneficiezi de o perioada de gratie de maxim 5 zile, timp in care mai poti sa faci rost de bani pentru a-ti achita datoria.

Mai trebuie sa stii ca, in ciuda faptului ca la inceput, bunurile care se amanetau erau doar bijuterii, odata cu trecerea timpului, casele de amanet au inceput sa isi diversifice serviciile, astfel ca acum, poti opta chiar si pentru amanetul auto sau pentru amanetul produselor electronice.

Asadar, acestea fiind spuse, dupa cum se poate observa, in momentul in care ai nevoie de o suma de bani, mai mica sau mai mare pe termen scurt, poti apela cu incredere la un imprumut de la o casa de amanet.

Nu trebuie sa iti fie frica pentru ca daca vei obtine un astfel de imprumut, insa iti vei achita la timp datoria, si daca esti un client de buna credinta, atunci nu ai nici un motiv de ingrijorare, pentru ca poti sa iti recuperezi bunurile fara probleme, si nici nu iesi in pierdere cu absolut nimic.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…