Ce trebuie sa stii despre hranirea copilului cu lapte praf

0 Shares
0
0
0

Foarte multe mamici aleg sa isi hraneasca bebelusul cu lapte praf, iar aceasta nu este mereu o alegere voluntara ci se intampla ca anumite probleme medicale sa nu permita alaptarea, ceea ce face ca laptele praf sa fie singura varianta cu adevarat avantajoasa.

In acest articol ne-am propus sa vorbim in mod exclusiv despre laptele praf, cum se alege acesta, cum se prepara dar si alte lucruri importante pentru orice mama care isi hraneste bebelusul cu lapte praf Topfer lactana.

Cum sa alegi cel mai bun lapte praf

Marea diversitate de formule de lapte praf pentru bebelusi de pe piata poate fi atat benefica dar si problematica. Cu toate ca este bine sa ai mai multe optiuni la dispozitie, atunci cand sunt prea multe variante, alegerea devine dificil de realizat.

Totusi, alegerea formulei potrivite de lapte praf nu se alege in functie de zvonuri si de alte criterii personale, ci tinand cont strict de nevoile nutritionale ale bebelusului.

Astfel, laptele poate fi gata preparat, sub forma concentrata sau lapte pudra. De asemenea, laptele praf poate fi normal, obtinut din lapte de vaca, din proteine de soia, lapte praf cu formule hidrolizate sau formule bazate pe aminoacizi.

Prin urmare, alegerea nu este intocmai simpla. Dar cum alegi cel mai bun lapte praf? Ei bine, echipa de la Farmacia Arsene le recomanda mereu clientilor sa se consulte cu un medic pediatru, acesta fiind cel mai in masura sa recomande o formula de lapte praf buna pentru copilul tau.

Astfel, aceasta va garanta satisfacerea tuturor nevoilor nutritionale si totodata bebelusul va avea o foarte buna dezvoltare.

Ce apa sa folosesti pentru prepararea laptelui praf

Este o intrebare pe care o auzim deseori in randul mamicilor. Ce apa sa folosesti pentru prepararea laptelui praf?

Optiunile sunt si aici nenumarate. Optiunea cea mai comoda si mai ieftina pare a fi apa de la robinet, insa aceasta nu este mereu sigura pentru sanatate.

Astfel, ar trebui sa analizezi apa pe care doresti sa o folosesti in preparea laptelui praf, astfel incat aceasta sa nu aiba mai mult de 0.7 miligrame de fluor per litru.

Varianta cea mai sigura este reprezentata de apa imbuteliata, majoritatea mamicilor preferand aceasta optiune. Apa imbuteliata trece printr-un procedeu foarte atent de pregatire, astfel incat sa fie cat mai potrivita chiar si pentru bebelusi.

Ce temperatura ar trebui sa aiba laptele?

De cele mai multe ori, majoritatea mamicilor prefera sa pregateasca laptele la o temperatura cat mai apropiata de cea a laptelui matern, insa fiecare copil are obiceiurile si preferintele sale.

Cu toate acestea, laptele ar trebui sa fie putin caldut si nu fierbinte. Verificarea o poti face cu cateva picaturi de lapte pe incheietura mainii tale, aceasta fiind o zona sensibila care iti va spune daca laptele poate fi oferit copilului sau nu.

De asemenea, specialistii nu recomanda incalzirea laptelui la cuptorul cu microunde, deoarece acesta atinge temperaturi foarte mari in scurt timp si astfel laptele va fierbe mult prea repede.

Sunt asadar 3 detalii importante pentru fiecare mama care isi hraneste copilul cu lapte praf, iar acest articol speram sa fie de ajutor pentru cat mai multe mamici care au nevoie de informatii despre hranirea bebelusului cu lapte praf.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…