Cel mai bun Epilator IPL – ce este si ce avantaje are?

0 Shares
0
0
0

Pentru a scapa de parul nedorit de pe piele, femeile si barbatii apeleaza la metote temporare si permanente, cum ar fi epilarea cu laser, ceara sau lumina intens pulsata. In acest articol ne vom referi la epilatoarele cu intensitate luminoasa pulsata (IPL), la avantajele si dezavantajele acestora.

Simplu spus, cel mai bun Epilator IPL are la baza o procedura permanenta de indepartare a parului prin folosirea unor frecvente diferite de lumina pentru deteriorarea foliculilor pilosi. In cele din urma se inhiba cresterea parului.

Dezechilibrul hormonal, cresterea productiei de hormoni masculini, ereditatea si alte afectiuni cum ar fi sindromul ovarului polichistic sunt doar cateva din cauzele excesului de par la femei. Daca parul are culoarea deschisa atunci problema nu este atat de evidenta, dar daca parul in exces este inchis la culoare, atunci este normal sa doriti sa cautati metode moderne prin care sa puteti indeparta parul, temporar sau permanent.

Ce sunt epilatoarele cu lumina intens pulsata (IPL)?

In primul rand ar trebui sa intelegem mai bine cum functioneaza tehnologia IPL si care sunt avantajele pe care le aduce aceasta.

Tehnologia de lumina intens pulsata se refera la un proces permanent de indepartare a parului ce foloseste o gama de frecvente diferite a luminii albe pentru a distruge sacul sau foliculul din care provine parul. Pentru diferite parti ale corpului se folosesc anumite filtre, int timp ce lumina trece prin piele.

Lumina intens pulsata trece prin cateva tuburi de fibra optica la nivelul pielii in succesiuni rapide timp de aproximativ o fractiune de secunda. In acest fel, pielea se incalzeste si se raceste rapid, dar parul necesita mai mult timp pentru incalzire si racire. Dupa 5 sau 6 impulsuri de caldura intensa, parul este in cele din urma indepartat. Pentru calmare se aplica apoi pe piele un gel de racire.

Cu cat parul de indepartat este mai inchis la culoare, cu atat este nevoie de mai mult timp pentru a-l elimina, deoarece melanina este mai concentrata. Mai multa melanina inseamna mai multa absorbtie a caldurii. De asemenea, conteaza grosimea parului, sensibilitatea pielii si tonul de culoare al acesteia.

Firele de par nu cresc in acelasi timp. Epilatorul IPL se va folosi in mai multe sesiuni, tinand cont de acesti factori.

Cel mai bun Epilator IPL – ce sa retinem?

Inlaturarea parului prin lumina intens pulsata este o procedura mult mai usoara, ieftina si mai putin dureroasa comparativ cu procedura laser. In plus este mai eficienta pe suprafete mari de piele in comparatie cu tenologia laser.

– Evitati epilarea cu ceara cel putin doua saptamani inainte de a folosi cel mai bun epilator IPL, pentru ca ceara face ca pielea sa devina mai sensibila si mai predispusa la vanatai. De asemenea, pentru ca procedura sa aiba succes, trebuie ca parul sa existe la nivelul pielii, sa fie vizibil. Cu cat exista mai mult par pe piele cu atat mai bine.

– Dupa fiecare sesiune de folosire a celui mai bun Epilator IPL, pielea se inroseste si apar umflaturi vizibile, dar care dispar in 3-4 zile. Puteti folosi comprese reci, creme hidratante sau lotiuni pe baza de aloe vera. La dus evitati folosirea de sapunuri si geluri. Pur si simplu spalati zona respectiva.

– Timp de aproape 60 de zile trebuie sa evitati expunerea la soare, pentru ca exista mai multe riscuri de aparitie a arsurilor pe pielea epilata. Folositi o protectie solara cu factor minim 35.

– Pentru indepartarea completa a parului nedorit cu ajutorul unui epilator IPL este nevoie de cel putin 6 sedinte, pentru ca parul nu este complet dezvoltat, ci se afla in diferite etape ale ciclului de crestere. Lasati suficient timp intre sesiunile de epilare, iar parul care creste din nou va fi mai usor de indepartat.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…