Cele mai bune alternative la tutun. Țigara electronica, plasturi cu nicotina sau guma cu nicotina?

0 Shares
0
0
0

Nu este niciun secret in faptul ca fumatul este extrem de daunator si este principala cauza pentru cancerul pulmonar. Din fericire, in ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe alternative care mai de care mai interesante. Daca iti doresti sa te lasi de fumat, ai de ales intre renuntarea definitiva la viciu, ceea ce necesita o ambitie de fier, sau adoptarea unor produse cu nicotina, care alimenteaza nevoia de fumat fara a aduce si neplacerile activitatii.

Cele mai bune alternative la tutun sunt urmatoarele:

1) Tigara electronica. Este cea mai populara, in conditiile in care imita foarte bine tigara normala si reuseste sa asigure gust si senzatie similara. Inventata in 2003, tigara electronica este un dispozitiv care incalzeste un lichid cu nicotina si genereaza abur. Spre deosebire de tigara clasica, este mult mai putin daunatoare, prezentand un risc cu 95% mai mic de imbolnavire. Este adevarat ca este foarte controversata, iar intre producatorii de tutun si cei de tigara electronica se duc lupte crancene, insa nu exista nicio urma de indoiala asupra faptului ca este o varianta mai sanatoasa.

2) Guma cu nicotina. Vanduta la scara larga, mai ales in anii ’80, aceasta guma este o alternativa foarte interesanta la fumat, care poate sa fie folosita oriunde. Din pacate, rata de succes pe care o are pentru cei care doresc sa se lase de fumat este una destul de mica, de doar 5-8%. Totusi, este o alternativa sanatoasa si interesante.

3) Plasturele cu nicotina. Este o a treia varianta, aparuta in anii ’90/ La fel ca si in cazul tigarii electronice, a generat o multime de controverse. Un astfel de plasture se aplica pe piele si elibereaza in corp o anumita cantitate de nicotina, in asa fel incat sa se acopere nevoia pe care o are un fumator. Nici in cazul plasturilor, sansele de succes nu sunt foarte mari, ajungand la aproximativ 8%.

Fara doar si poate, cei care doresc sa se lase de fumat au o singura alternativa foarte eficienta, iar aceasta este tigara electronica. Din ce in ce mai performanta si cu o multime de avantaje, este o solutie ce merita luata in calcul. Faptul ca nu miroase, ca imita tutunul si ca asigura un gust similar tigarii, este extrem de atractiv pentru orice fumator.

0 Shares
You May Also Like