Cele mai comune tipuri de cabluri electrice utilizate in case

0 Shares
0
0
0

Casa ta este strabatuta, aparoape de la un capat la altul, cu diferite tipuri de sarma. Fiecare are utilizarea sa specifica pentru a se potrivi sarcinii si conditiilor la care este expus. Sa examinam fiecare tip de cablu utilizat in general si modul in care este utilizat in cadrul sistemului electric al locuintei.

Triplex de sarma

Cablul triplex este un cablu tip antena pe care compania de utilitati il utilizeaza pentru a alimenta polul de putere. Acest cablul necesita fire prelungite la capat, pentru legarea lor in mufa.

Firele principale

Aceste fire sunt de obicei de tip sarma THHN si sunt apreciate pentru 125% din sarcina necesara. Acestea sunt, de obicei, fire izolate de culoare neagra, care ies din capatul de serviciu.

Fire Panel

Aceste fire sunt, de asemenea, de tip THHN, ca principalele alimentatoare. Un serviciu tipic de 100 de amperi ar avea nevoie de un set de fire dublu-THHN, evaluate la o intensitate 125 amperi. Acest lucru ar proteja firele in cazul in care intensitatea a fost, sa spunem, de un maxim de 100 amperi.

Firele nemetalice

Acest tip fir, numit de obicei Romex, este un fir acoperite cu material plastic care are doua sau trei conductoare si un fir de impamantare. Acesta este cablajul tipic folosit in cele mai multe case. Evaluarea pentru acest fir este fie 15 amperi, 20 amperi sau 30 amperi, in functie de locul de instalare si destinatia pentru care este folosit.

Cablul cu un singur fir

Cand casa ta este conectata la retea, automat va trebui sa aiba un alt tip de sarma. Sarma cu un singur fir este izolata si multe dintre aceste cabluri pot fi trase printr-o singura conducta. In mod normal, veti lucra cu sarma THHN pentru aceasta instalare. Circuitele secundare pentru iluminat necesita doar un circuit de 15 Amperi. Unii prefera circuite amperaj mai mic pentru acest lucru.

Spre exemplu, atunci cand aveti nevoie de un motor cu propriul circuit electric sau in cazul in care casa are mai multe ventilatoare de tavan instalate.

Ventilatoarele incorporeaza atat un motor propriu, cat si corpuri de iluminat si iluminare interior cu unul sau mai multe becuri. Sarcina unui astfel de dispozitiv nu poate fi mai mare de 15 amperi, putand fi instalate cateva pe acelasi circuit, fara ca acesta sa fie suprasolicitat.

Cand avem de instalat corpuri de iluminat in exterior, incercati sa conferiti spatiuli un iluminat uniform. Comutatoarele cu trei cai ar trebui sa fie instalate doar in cazul in care este necesar, pentru a va permite sa aveti acces la aprinderea si deschiderea sursei de iluminat de la fiecare usa, atunci cand intrati intr-o camera.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…