Cele mai interesante obiective turistice ale Clujului

Cele mai interesante obiective turistice ale Clujului

0 Shares
0
0
0

Orasul Cluj Napoca, este unul dintre cele mai mari si mai frumoase orase ale Romaniei. In fiecare an, sosesc o multime de turisti atat romani cat si straini in orasul din inima Transilvaniei.

Majoritatea celor care sosesc in Cluj Napoca, opteaza pentru rent a car in Cluj 2020, astfel incat sa poata vizita cele mai interesante obiective turistice ale orasului. Cluj Napoca este un oras care are o multime de locuri frumoase care merita vizitate, iar fara a avea la dispozitie o masina, turistilor le este aproape imposibil sa vada toate locurile interesante.

In urmatoarele randuri ale acestui articol, veti avea ocazia de a descoperi cateva dintre cele mai interesante locuri care merita vizitate in Cluj.

Cetatuia

Urcati pe Dealul Cetatuia pentru a putea admira imaginea de ansamblu a orasului. De acolo de sus, orasul arata altfel, mai calm si mai linistit.

In varful dealului se afla o cruce masiva, simbol al revolutiei romanesti din 1848 pentru independenta (un apel pentru drepturi egale cu celelalte populatii din regiune si utilizarea limbii proprii), intr-o perioada in care Transilvania era supusa Imperiului Austro-Ungar.

Cetatuia este una dintre locatiile cele mai interesante ale Clujului, unde puteti face o multime de poze de colectie, asa ca o vizita in Cluj fara a vizita Cetatuia, poate fi considerata o vizita fara sens.

Parcul Central

Considerat de catre foarte multi localnici ca fiind inima verde a orasului, Parcul Central al orasului este un loc cu adevarat special pentru plimbari lungi si pentru relaxare.

Aici se desfasoara evenimente locale precum Festivalul Jazz in the Park si nu in ultimul rand Festivalul UNTOLD; se organizeaza seri de dans in fata cladirii Casino sau se pot face plimbari cu barca pe Lacul Chios.

Vara, unii clujeni isi atarna hamacurile peste tot in parcul central. Practic, se poate spune ca nu exista un loc mai bun de odihna in oras.

Muzeul Farmaciei

Situat in ceea ce a fost prima farmacie din Cluj, Muzeul Farmaciei va prezinta patru secole de medicina transilvaneana. Intre ghivecele mici care au tot felul de nume ciudate, plante magice si pulberi miraculoase, veti descoperi secretele vechilor remedii locale.

Muzeul are urmatoarea compartimentare: laboratorul, depozitul si „biroul”, unde medicamentele erau vandute localnicilor. Luati un ghid local in interiorul muzeului si descoperiti minunile tratamentului vechi.

Piata Unirii

Piata Unirii este piata centrala a orasului, si este locul in care au trecut vremurile moderne. Ascunse sub o suprafata de sticla, ruinele cetatii romane Napoca, reprezinta inceputurile orasului Cluj Napoca, de 2.000 de ani.

De vizavi, statuia monumentala a lui Matei Corvin atrage vizitatorii, care nu pot pleca fara o imagine cu monumentul masiv. In spatele acesteia, Biserica Sfantul Mihail domina piata.

Muzeul de Istorie al Transilvaniei

Fondat in 1859, acest muzeu ilustreaza istoria Transilvaniei din paleolitic pana in prezent. Marimea colectiei a crescut de la aproximativ 24.000 de articole in anii 1870 la mai mult de 400.000 astazi, inclusiv multe obiecte rare sau extrem de valoroase.

Cranii ciudate, colti de mamut, sageti si varfuri de lance ilustreaza progresul de la neolitic si epoca bronzului la ascensiunea civilizatiei dacice, care a atins apogeul intre secolul al II-lea i.Hr. si secolul I d.Hr. Sectiunile pentru istoria medievala, moderna si contemporana, si Cabinetul Numismatic contin colectii de arta decorativa, carti antice, printuri vechi, memorii, istorie si monede.

Gradina Botanica Alexandru Borza

Gradina Botanica din Cluj-Napoca, una dintre cele mai mari din sud-estul Europei, cu aproximativ 10.000 de specii de plante. In incinta, puteti vizita un muzeu; mai multe sere cu plante desertice si tropicale, printre care nuferi uriasi amazonieni; o gradina japoneza cu un parau si o casa in stil japonez, si gradina romana cu moaste arheologice din colonia romana din Napoca.

Dupa cum se poate vedea, orasul Cluj Napoca are o multime de locatii interesante in care trebuie neaparat sa ajungeti, sa faceti poze si sa ramaneti cu multe amintiri frumoase. Pentru a ajunge in toate aceste locuri, cu siguranta aveti nevoie de o masina la dispozitie.

Cel mai probabil nu veti dori sa calatoriti spre Cluj Napoca cu masina personala, motiv datorita caruia, ar fi indicat sa cautati cele mai bune servicii rent a car in Cluj 2020. In functie de bugetul pe care il aveti la dispozitie, puteti alege sa inchiriati masini economice, pentru care veti plati mai putini bani, si care vor avea si un consum mai mic de carburant.

Puteti insa opta si pentru inchirierea unei masini de familie, cat mai spatioasa, daca alegeti sa vizitati orasul, alaturi de membrii familiei; in timp ce o masina de lux de inchiriat reprezinta cea mai buna solutie, daca aveti o situatie financiara buna, si va permiteti acest lucru.

Cel mai indicat ar fi sa contactati firma de inchirieri auto si sa faceti o rezervare online, astfel incat cand ajungeti in oras, sa preluati masina si sa incepeti sa vizitati.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…