Chirurgia sanilor: optiuni

0 Shares
0
0
0

Chirurgia sanului poate fi impartita de obicei in trei categorii generale: marire, reducere si reconstructie. Fiecare tip de operatie este explicat in randurile urmatoare ale acestui articol, pentru ca fiecare femeie care necesita anumite interventii chirurgicale sani, sa poata obtine cat mai multe informatii inainte de a se prezenta la medic.

Optiuni de chirurgie mamara

Chirurgia sanului poate fi impartita de obicei in trei categorii generale: marire, reducere si reconstructie, iar in randurile care urmeaza vom aborda acest subiect, si vom discuta despre fiecare dintre acestea.

Marirea sanilor

Marirea sanilor este realizata pentru a imbunatati aspectul, dimensiunea si conturul sanilor unei femei. Femeile iau in considerare marirea sanilor – sau mamoplastia de crestere – din diferite motive. Unele femei simt ca sanii lor sunt prea mici in raport cu conturul corpului lor.

Unele femei doresc cresterea dupa pierderea dimensiunii asociate cu sarcina si alaptarea. Alte femei isi doresc sa corecteze o asimetrie in marimea sanului. Exista femei care isi doresc marirea sanilor pentru a-si imbunatati aspectul fizic si pentru a se simti mai increzatoare in farmecul personal.

Marirea sanilor se realizeaza cu implanturi care pot fi plasate peste sau sub muschiul toracic pectoral. Incizia poate fi plasata in axila (axila), areola sau sanul inferior. Marirea sanilor poate fi asistata cu endoscopuri.

Atunci cand implanturile sunt plasate sub muschiul toracic pectoral, exista o interferenta mai mica cu mamografia de screening. Femeile ar trebui sa fie constiente, insa, ca implanturile mamare pot interfera cu detectarea cancerului si ca compresia sanului in timpul mamografiei poate provoca ruperea implantului.

Un implant mamar este o coaja de silicon umpluta fie cu solutie salina (o solutie de apa sarata), fie cu silicon. O femeie determina marimea dorita prin montarea implanturilor de incercare. In prezent, implanturile umplute cu solutie salina sunt utilizate in mod nelimitat. Implanturile umplute cu gel de silicon sunt disponibile numai pentru femeile care participa la studii aprobate.

Marirea sanilor este o procedura relativ simpla. Ca in cazul oricarei interventii chirurgicale, o oarecare incertitudine si risc sunt asociate cu operatia de marire a sanilor.

Cateva dintre cele mai frecvente riscuri ale unei astfel de interventii includ durerea sanilor mariti, infectii, modificari ale senzatiei mamelonului si sanului, scurgerea sau ruperea implanturilor, dar si aparitua tesutului cicatrical, cel care distorsioneaza forma implantului mamar.

Corectarea acestor complicatii poate necesita mai multe interventii chirurgicale, fie pentru a indeparta sau inlocui implanturile.

Marirea sanilor poate schimba dimensiunea si forma sanilor. Operatia ar putea imbunatati imaginea corpului si respectul de sine.  De asemenea, sanii tai vor continua sa imbatraneasca dupa marire. Cresterea in greutate sau pierderea in greutate ar putea schimba si aspectul sanilor tai.

Reducerea sanilor

Sanii mari, grei, pendulari, pot fi inconfortabili. Excesul de greutate poate provoca dureri de gat, dureri de spate, iritatii ale pielii, indentari ale curelei de sutien, amorteala sau slabiciune. Reducerea sanilor este cunoscuta sub numele de mamoplastie de reducere. Procedura implica eliminarea excesului de piele, grasime si tesut glandular.

Cu acest tip de interventie chirurgicala, cicatrizarea poate fi extinsa. De obicei, se pastreaza senzatia normala a sanului, senzatia de areola a mamelonului si productia de lapte. Efectele secundare posibile includ durerea si oboseala cauzata de tesutul cicatricial si incapacitatea de a alapta.

Procedura de reducere reduce aspectul, volumul si conturul sanului, pastrand totodata senzatia si functia sanilor. Dupa reducerea sanilor, femeile raporteaza o imbunatatire extraordinara a simptomelor lor.

Reconstituirea sanilor

Reconstituirea sanului incearca sa recreeze un san cu aspectul, conturul si volumul dorit. Componenta areola mamelonului este de asemenea recreata. Senzatia normala a sanului si capacitatea de alaptare se pierd atunci cand nervii senzitivi sau glandele si conductele de lapte au fost indepartate sau ranite semnificativ.

Aspectul, conturul si volumul sanului pot fi recreate cu implanturi sau cu tesutul unei femei. Daca se foloseste un implant, implantul este dimensionat pentru a se potrivi cu sanul opus.

De asemenea, un san poate fi recreat folosind tesutul unei femei. Uneori, se poate folosi un segment al peretelui abdominal inferior. Alte optiuni de tesut pentru reconstructia autologa (folosind propriul tesut) includ muschiul si pielea spatelui sau un segment al feselor.

Ascensoare ale sanilor

La unele femei, pielea nu este suficient de rezistenta sau suficient de rezistenta pentru a sustine greutatea sanului, ceea ce determina saracirea sanilor. Cu aceasta afectiune, numita ptoza, exista prea multa piele in comparatie cu tesutul mamar. Pentru a oferi sanului o ridicare sau ceea ce este cunoscut sub numele de mastopexie, excesul de piele trebuie indepartat.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoasca fiecare doamna sau domnisoara care isi doreste sa opteze pentru o interventie chirurgicala asupra sanilor.

Este important ca femeile care isi doresc o asemenea interventie, sa se asigure ca iau legatura cu un expert, care isi desfasoara activitatea intr-o clinica medicala moderna, iar Dr.Calu, in mod evident reprezinta cea mai buna optiune.

0 Shares
You May Also Like