Cilindrii pneumatici – de cate tipuri sunt acestia?

0 Shares
0
0
0

Cilindrii pneumatici sunt acele dispozitive care actioneaza cu ajutorul gazului comprimat. Efectul obtinut este cel de miscare. Pe piata de profil sunt cunoscuti cilindrii pneumatici cu actionare dubla sau simpla.

La ce foloseste fiecare categorie in parte? In principal este necesar sa fie aduse in vedere diferentele dintre aceste tehnici de functionare.

Inainte de a intelege care sunt criteriile ce diferentiaza cilindrii pneumatici cu actionare dubla sau simpla este recomandat sa te orientezi spre un magazin care ofera calitate si echilibru in ceea ce priveste pretul achizitiei.

Un punct de reper in acest sens este Tehnovest. Catalogul este alcatuit dintr-o varietate de articole standardizate care fac fata competitiei de pe piata d eprofil.

In functie de cum actioneaza gazul comprimat, cilindrii pneumatici se impart in: cei cu actiune dubla si cei simpli. In cele ce urmeaza vor fi prezentate criteriile ce definesc aceste doua mari categorii.

Cilindrii pneumatici simpli

Este demn de mentionat ca acestia au o utilizare pe scara larga datorita simplitatii de functionare. In esenta, principiul de functionare este de a actiona doar un capat al pistonului, acest lucru fiind realizat prin utilizarea unui singur port pentru comprimarea si furnizarea aerului.

Cilindrii pneumatici cu actionare simpla isi orienteaza forta intr-o singura directie, iar revenirea la starea initiala a pistonului trebuie stimulata de un arc sau de un sistem mecanic special.

Pentru o mai buna privire de ansamblu, presiunea genereaza o forta ce impinge pistonul, ulterior acesta fiind retras de o actiune mecanica.

Procesul se repeta pana este indeplint obiectivul lucrarii. Aceste sisteme sunt simple, compacte si promit un consum redus de aer. In aceasta ordine de idei, pretul unui asemnea dispozitiv este accesibil.

Cilindrii pneumatici cu actionare dubla

Ceea ce ii deosebeste de modelul prezentat mai sus este principiul de functionare. Asadar, actiunea se realizeaza la ambele capete ale pistonului.

Ce inseamna acest lucru? In primul rand este nevoie  ca gazul sub presiune sa actioneze in ambele capete ale pistonului. Din start acest aspect implica un consum dublu. Acestia sunt utilizati in special atunci cand se doreste un mai bun control al sistemului.

De aceea acesti cilindri pneumatici cu actionare dubla se utilizeaza in special pentru motoarele externe cum sunt cele pe aburi. Dispozitivele de acest gen necesita o precizie ridicata.

Mai mult decat atat, cilindrii pneumatici cu dubla actiune sunt ideali si pentru dispozitivele care nu permit implementarea pieselor mecanice de retragere a pistonului.

Modul de functionare este asemanator cu cel al cilindrilor pneumatici cu actiune simpla, diferenta constand in lipsa sistemului mecanic. Retragerea pistonului se realizeaza tot datorita presiunii gazului comprimat.

Un cilindru pneumatic este menit sa iti asigure puterea de care ai nevoie pentru diverse aplicatii. Daca ai de ales intre aceste categorii, cei de la Tehnovest recomanda sa stabilesti din start nivelul de forta necesar pentru a-ti desfasura lucrarile.

Nu uita ca fiecare dintre acesti cilindri pneumatici necesita lucrari de mentenanta periodice pentru o functionare eficienta.

In portofoliul Tehnovest gasesti atat diverse categorii si dimensiuni de cilindri pneumatici, cat si alte componente necesare ce fac parte din categoria scule si produse pneumatice.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…