Cinci sfaturi pentru prima săritură cu paraşuta

0 Shares
0
0
0

Pentru aceia dintre voi care sunt începători în parașutism, e bine să ştiţi că nu veți sări singur din avion. Veți face parașutism în tandem cu un instructor certificat. Mai departe, vă împărtășim câteva sfaturi de la profesioniști pentru a face din prima experiență de salt cu parașuta un eveniment de neuitat.

1. Instructorul ştie tot, pune-ţi toată încrederea în el

Instructorul de parașutism are o experiență incredibilă în sărituri – toți instructorii de tandem certificați au. Au făcut cel puțin 500 de sărituri, au sărit în întuneric și au trecut printr-o multitudine de alte teste pentru a-și obține licența corespunzătoare.

2. Totul e foarte rapid, sari de la altitudine cât mai mare

Prima experiență de parașutism poate fi puţin cam scurtă pentru cei începători, în special pentru cei care aleg cea mai joasă altitudine, temându-se că cea mai înaltă va fi o experienţă prea intensă. O înălțime de săritură „de nivel mediu” este de preferat pentru începători. În cele din urmă, alegerea vă aparține, dar profesioniștii spun că, cu cât sari mai de sus, cu atât mai bine, deoarece prelungeşti emoţia şi experienţa!

3. Arcuieşte-te ca o banană în timpul săriturii

Poziția corectă a corpului este foarte importantă. Vei fi legat de partea frontală a instructorului și vei fi cel mai aproape de sol în timpul căderii libere.

Odată ce săriți împreună din avion, va trebui să îţi aminteşti un lucru: fii ca o banană! Arcuirea corpului ajută la îmbunătățirea experienței de parașutism şi este o modalitate ușoară de a ajunge în poziția corectă a corpului.

Întinde-te pe podea acasă pentru a exersa. Întinde-ți brațele în fața ta, ușor ridicate, cu palmele deschise și degetele îndreptate în sus. Ridică picioarele și îndreaptă și degetele de la picioare spre cer. Arăți ca o banană galbenă? Atunci faci bine!

4. Ridică-ţi picioarele înainte de aterizare

Odată ce vă apropiați de Pământ, există o modalitate prin care îţi poţi ajuta partenerul de tandem să vă ducă pe amândoi la pământ cât mai sigur posibil: ridică picioarele!

Instructorul trebuie să fie primul care atinge pământul, deoarece știe exact cum să aterizeze. Dacă uiți să ridici picioarele, picioarele tale pot sta în calea instructorului și îl pot încurca.

Stai ca și cum ai fi într-un scaun invizibil, ridicând genunchii spre stomac. Va trebui să menții această poziție a corpului timp de până la 10 secunde. Dacă ai dificultăți în menținerea acestui tip de postură, este posibil să nu fii pregătit pentru parașutism.

5. Ia-ţi prietenii cu tine

Deși nu poți sări din avion exact în același timp cu prietenul tău din motive de siguranță, puteți urca împreună în avion. Există o energie diferită în avion atuni când ești cu cei mai buni prieteni ai tăi. Vă veţi încuraja unii pe alţii şi vă veţi ajuta să vă calmaţi şi să creşteţi entuziasmul.

Eşti gata? Încă îți transpiră palmele doar când te gândești să sari dintr-un avion cu paraşuta? E în regulă – nu ești singurul. Este aproape întotdeauna mai binr decât crezi, iar majoritatea celor care sar o dată cu paraşuta vor de obicei să se întoarcă pentru mai mult!

0 Shares
You May Also Like