Construirea eficienta a cosului de fum si alegerea materialelor izolante sau antifoc

0 Shares
0
0
0

Construirea cosului are nevoie de un plan bine pus la punct, de anumite cunostinte de baza si de o multime de abilitati, de unde rezulta faptul ca va trebui sa apelezi de fiecare data la un specialist in acest sens. Tine cont de urmatoarele sfaturi atunci cand trebuie sa iti faci cosul de fum.

Punctele de baza

  • planificare
  • dimensionare
  • tipul de cosuri de fum

Planificarea

Pentru construirea unui cos de fum este necesara o autorizatie de construire. Prin urmare, proiectul de constructie trebuie mai intai solicitat la autoritatea responsabila pentru constructii, insa nu in toate cazurile.  Planificati dimensiunile si locul de instalare.

Cosul de fum trebuie sa respecte in primul rand reglementarile de ardere ale statului federal respectiv si reglementarile de constructie ale statului respectiv. In ceea ce priveste locul de instalare si tipul de conexiune, ar trebui sa fie luate in considerare specificatiile suplimentare.

Dimensionare

Dimensiunile trebuie sa fie corespunzatoare pentru semineul sau soba pe care o aveti. In unele cazuri este posbil sa fie necesara o fundatie suplimentara. Pentru sistemele moderne de incalzire la temperatura scazuta, cosurile de fum nu trebuie sa indeplineasca foarte multe criterii. 

Cu toate acestea, sistemele de incalzire pe baza de lemn, au nevoie de cosuri de fum speciale. Se va tine cont de temperatura de pe teava de esapament, de tirajul existent, si se va alege o inaltimea si un diametrul corespunzator pentru cosul de fum

Toate valorile trebuie coordonate intre ele pentru a atinge temperaturile necesare ale gazelor de esapament. Cosarul, sau persoana acreditata pentru asta, va poate ajuta la calcularea si planificarea dimensiunilor.

Tipuri de cosuri de fum

Cosurile de fum din caramida necesita temperaturi ridicate ale gazelor de esapament si ofera un tiraj putin mai mic decat cosurile de fum realizate din tevi netede. 

Cosurile de fum din caramida, cu tevi de izolatie si izolatie, necesita temperaturi mai scazute si ofera mai mult tiraj. 

Tevile din otel inoxidabil cu pereti dubli sunt potrivite pentru toate semineele. Construirea unor astfel de cosuri de fum este cel mai usor de realizat. 

Alegerea materialelor izolante

In momentul in care ti-ai construit cosul de fum trebuie sa te gandesti si la modul in care il vei izola. Cauta materiale de pe proactiv.ro si alege cea mai buna optiune pentru izolare astfel incat sa nu existe riscul ca un incediu sa se produca. Alege materiale care nu se aprind in contact cu cosul incins.

Alege sisteme antifoc

Atunci cand vrei sa iti protejezi foarte bine interior, va trebui sa alegi cele mai bune sisteme antifoc care sa te protejeze inclusiv de situatiile in care apare riscul unui incendiu, chiar daca ai facut tot ce tinea de tine pentru a evita acest lucru si ai ales cele mai bune materiale atat pentru cos cat si pentru izolatie.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…