Craciunul si febra decoratului festiv

Craciunul si febra decoratului festiv

0 Shares
0
0
0

Nu cred ca exista cineva care ar putea sa nu fie de acord cu faptul ca, desi perioada cu sarbatorile de iarna este una care aduce extrem de multe beneficii fiind una incarcata emotional, este si o perioada extenuanta, alergand toti din stanga in dreapta fie dupa cadouri, fie dupa decoratiunile de Craciun ideale, pentru un decor perfect.

Suntem mereu agitati, pe fuga si ne bucuram de fiecare minut liber pentru a profita si a ne gandi fie la cele mai savuroase retete fie la modul in care ne impodobim anul acesta casa, bradul sau gradina.

Bineinteles, momentul propriu zis in care incepem decoratul casei pentru sarbatoare, imbatati de parfumul cozonacilor care se coc in cuptor si purtati in atmosfera de Craciun de colindele copilarilei, este preferatul tuturor, in special al celor mici.

Momentul in care tata pare un erou, urcat pe scara in timp ce incearca sa aseze pe marginea casei un furtun luminos, pentru a ii da viata curtii, sau momentul in care mama se lupta cu aluatul cozonacilor si pare desprinsa din reclamele de la televizor, sunt cele pe care, cei mici, odata ajunsi adulti si le vor aminti cu drag si cu emotie pe chip si in suflet.

Asa cum se obisnuieste, in fiecare an, in seara de Ajun, bradul devine elementul central in jurul caruia se strang toti membrii familiei, pentru a il decora, cu beteala, globulete colorale sau monocrome, luminite, conuri, stelute si ingerasi, toate fiind elemente specifice acestei perioade magice.

In timpul in care oamenii sunt reuniti in case, impodobind de zor brazii, pe strazi vor rasuna colinde si iarasi vor bate colindatorii din poarta in poarta pentru a vesti Nasterea Domnului, imbujorati si fericiti, asteptand rasplata si zambind cu drag.

Aceasta Sfanta perioada, este plina de lumina, de la instalatiile insirate in brazi, de la furtunele cu leduri ce dau contur caselor si pana la flacarile lumanarilor ce ard patimas pe mesele festive ale oamenilor, precum, se spune din batrani, ca ar fi fost candva descoperit un brad ciudat, plin de luminite puternice pe care oamenii l-au admirat indelung, pana la aproprierea de el cand au descoperit ca luminitele erau de fapt niste licurici.

Acest fapt ar fi cel care ar sta la baza traditiei de impodobit bradul cu instalatii luminoase, iata ajunsa pana in zilele noastre.

Ar trebui sa incercam sa fim mai relaxati, sa lasam cozile magazinelor si a celor de la supermarket sa devina mai scurte si sa incercam sa optam mai mult pentru achizitionarea de decoratiuni sau chiar de brazi, din mediul online, alegand acest mediu si pentru documentarea despre tentinde si  despre ,,ce se poarta anul acesta” in ceea ce priveste decorul de sarbatoare.

Indiferent de ceea ce spun tendintele, din pacate, fiecare an este diferit si exista riscul de a nu se potrivi de la an la an decoratiunile deja avute, deci este recomandat  sa nu va limitati imaginatia in ceea ce priveste acest subiect legat de decoratiuni, fiind ideal sa folositi orice va vine in minte, de la panglici la decoratiuni, de ce nu, comestibile.

Craciun Fericit!

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…