Cum a ajuns Vanessa Youness Amal sa scrie o carte?

Cum a ajuns Vanessa Youness Amal sa scrie o carte?

0 Shares
0
0
0

Vanessa Youness Amal, este un nume de care ne vom aminti cu totii peste ani si ani. Daca va intrebati de ce, ei bine, ea a reusit sa invinga scleroza multipla, despre care se stie ca este o boala fara leac.

Era studenta, avea 22 de ani si se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, cand a primit o veste foarte proasta, si anume ca a fost diagnosticata cu scleroza multipla.

Scleroza multipla, sau SM este o afectiune a sistemului nervos central (SNC) care include creierul, maduva spinarii si nervii optici. SNC este responsabil pentru functionarea noastra constienta si inconstienta, inclusiv miscarea si raspunsul la senzatii precum vederea, atingerea si auzul. Sistemul nervos central indreapta aceste functii trimitand instructiunile sale sub forma de impulsuri electrice catre siturile corespunzatoare de-a lungul fibrelor nervoase.

Fibrele nervoase sunt acoperite intr-o acoperire izolatoare de protectie numita teaca de mielina. Aceasta functioneaza foarte similar cu acoperirea din jurul firelor electrice. Mielina este importanta in accelerarea conducerii electrice de-a lungul fibrelor nervoase si in izolarea fibrelor nervoase unul de la celalalt.

Termenul de scleroza multipla se refera la mai multe zone de cicatrizare (scleroza) imprastiate in intregul creier si maduva spinarii. Aceste cicatrici sunt rezultatul vindecarilor de inflamatie care sunt cauza de baza a afectarii fibrelor nervoase si a simptomelor care apar brusc.

Placutele de inflamatie se vindeca spontan pe parcursul mai multor saptamani sau luni, cand simptomele se pot rezolva complet sau pot rezulta o deteriorare reziduala, in caz contrar.

Cursul SM variaza mult de la o persoana la alta. Unii oameni vor avea doar simptome usoarede-a lungul vietii lor, in timp ce altii vor avea recidive urmate de o remisiune incompleta, atunci cand handicapul se poate agrava in pas cu fiecare recidiva experimentata.

Se poate vedea asadar din randurile de mai sus, ca scleroza multipla este o boala grea, complicata. Lucrurile sunt cu atat mai complicate, cu cat nu exista un leac recunoscut de medicina alopata pentru aceasta boala.

In aceste conditii, mai mult ca sigur foarte multe persoane ar ceda psihic in momentul in care ar afla ca au fost diagnosticate cu o boala atat de grava cum este scleroza multipla. Vanessa Youness Amal insa, a dorit sa lupte pana la capat cu boala, si a reusit un adevarat miracol: a stopat evolutia bolii si s-a vindecat de leziunie care i-au fost provocate de aceasta boala.

A fost ajutata in toata aceasta perioada de catre doctorul Stefan Stangaciu, care este printre altele si presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie. Acesta a creat un plan de tratament pentru Vanessa Youness, pe carea aceasta l-a respectat cu sfintenie. A reusit sa se vindece intr-un final, realizand practic un miracol.

Oamenii buni au mereu intentia de a fi alaturi de alti oameni, iar Vanessa Youness Amal, a creat Clinica Youness, a infiintat si Fondul de investitii Youness, dar si Fundatia Youness, prin intermediul carora ajuta pacientii de SM sa se recupereze.

Pentru a ajuta si mai multi pacienti, a scris cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, unde prezinta tot protocolul de tratament care a ajutat-o sa se vindece.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…