Cum alegeti scoala ideala pentru copilul dvs.?
Teacher and schoolkids

Cum alegeti scoala ideala pentru copilul dvs.?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand copilul dvs. deja creste si trebuie sa il inscrieti la scoala, cu siguranta trebuie sa gasiti scoala ideala pentru el. Fiecare copil este diferit, si nu fiecaruia ii este potrivita aceiasi scoala.

In cazul in care locuiti de exemplu in Bucuresti, stiti ca exista atat de multe scoli, iar alegerea celei potrivite se poate dovedi o misiune dificila pentru dvs. Tocmai din acest motiv, am creat o lista cu unele dintre cele mai bune sfaturi pe care trebuie sa le urmati, pentru a va inscrie copilul la cea mai potrivita scoala. Continuati sa cititi pentru a afla informatii foarte interesante!

Scoala de stat vs. scoala privata

Acestea sunt cele doua categorii in care se impart scolile. Este foarte important sa stabiliti inca de la inceput daca doriti sa va inscrieti copilul la o scoala privata sau la o scoala de stat.

Scoala publica

In cazul in care intentionati sa va inscrieti copilul la o scoala publica, cel mai probabil va ganditi la costuri, pentru ca o scoala privata are o anumita taxa anuala. Este adevarat acest lucru, dar si la scoala publica puteti plati anumite taxe precum un fond al clasei, un fond al scolii, si cu siguranta conditiile nu sunt aceleasi.

Cand luati aceasta decizie, cu siguranta este indicat sa vizitati toate scolile din cartier, pentru a afla care este scoala potrivita pentru copilul dvs. O vizita in fiecare scoala, va ofera posibilitatea de afla daca ati gasit solutia ideala sau daca trebuie sa mai cautati.

Cand vizitati scolile de stat, intrati in toate salile de clasa si vedeti daca obiectele de mobilier sunt vechi sau noi. Copilul dvs., la fel ca si toti ceilalti copii, in mod evident nu se va simti confortabil intr-o sala de clasa, unde mobilierul este vechi si demodat.

Verificati toaletele, pentru a vedea daca exista conditii de igiena prielnice unui mediu sanatos, sau daca grupurile sanitare lasa de dorit in ceea ce priveste sanatatea. Cu siguranta nu veti dori sa va lasati copilul sa invete intr-o scoala in care nu se pune accent pe curatenie, iar toaletele nu sunt curate.

Discutati cu profesorii. Aflati totul despre metodele lor de predare a materiilor, pentru ca exista diferite tipuri de profesori, mai permisivi, mai severi, etc. Exista profesori care au rabdare sa le explice elevilor totul pana cand inteleg, in timp ce altii, trec mai departe cu predarea materiei, chiar daca unii copii nu au inteles lectia.

Interesati-va de-asemenea despre activitatile scolare si extra-scolare. Aflati daca elevii participal a concursuri, la olimpiade sau daca se organizeaza excursii, tabere, etc.

Totodata, este important sa explorati exteriorul. Vedeti cum arata curtea scolii, pentru ca in pauze copiii cel mai probabil vor iesi in curte. Locul este sigur? Exista agent de paza care sa nu permita accesul persoanelor neautorizate in curtea scolii?

Scoala privata

Fara doar si poate, ideea de a va inscrie copilul la o scoala privata precum scoala Teddybar.ro, nu poate fi decat una geniala. De ce? Pentru ca intr-o scoala privata, conditiile sunt superioare celor dintr-o scoala de stat.

Cadrele didactice de obicei sunt tinere, cu tot felul de cursuri si specializari. Acesata este un avantaj, pentru ca un profesor care participa la tot felul de cursuri de specializare, se poate adapta mai bine si le poate explica mai simplu, mai natural si mai usor copiilor, astfel incat acestia sa inteleaga lectiile.

Obiectele de mobilier din scolile private, in mod evident sunt mult mai noi decat cele intalnite in scolile de stat, pentru ca se doreste ca elevii sa se simta confortabil in timpul orelor de curs.

Dotarile scolilor private sunt de-asemenea superioare, incepand de la manuale, si pana la salile de clasa, sali de informatica, etc.

In scolile private se pune de-asemenea are pret pe igiena si pe curatenie, iar din acest punct de vedere, iarasi discutam despre un avantaj in comparatie cu scolile de stat. Incepand de la salile de clasa, coridoare, grupuri sanitare, si pana la curtea scolii, totul este la un alt nivel al curateniei in scolile private.

Toate aceste lucruri insa, veti avea ocazia sa le vedeti la fata locului atunci cand veti vizita o scoala privata precum scoala Teddybar de exemplu.

Atunci cand vizitati o astfel de scoala, este deosebit de important sa discutati cu profesorii, sa va creati in mare parte o prima impresie despre acestia.

Apoi, este foarte important sa va interesati in ceea ce priveste taxa de scolarizare, si daca exista posibilitatea de a plati si in rate sau nu. Va puteti interesa de-asemenea daca se plateste cash sau cu cardul, ori prin transfer bancar.

Acestea sunt cateva lucruri pe care trebuie asadar sa le cunoasteti, si de care este indicat sa tineti cont in momentul in care intentionati sa va inscrieti copilul la scoala, pentru a face cea mai buna alegere.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…