Cum alegi automatizarea pentru o poarta batanta?

Cum alegi automatizarea pentru o poarta batanta?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vrei sa construiesti o casa pentru tine si pentru familia ta, trebuie sa te gandesti si la faptul ca te va costa destul de multi bani sa amenajezi curtea casei astfel incat aceasta sa fie asa cum iti doresti.

Pe langa acest aspect, va mai trebui sa tii cont si de faptul ca o casa degeaba este ea foarte frumoasa, si are o curte impecabil amenajata, daca nu are un gard si porti de acces, sau daca acestea exista insa nu se ridica la nivelul casei si al curtii.

In acest caz, va trebui sa alegi sa iti construiesti pe cont propriu un gard si portile de acces, sau poti alege sa le comanzi de la o firma specializata in crearea si confectionarea gardurilor si a portilor.

Ei bine, in cazul in care iti doresti ca gardul sa aiba un aspect modern, poti opta pentru un gard ale carui rame sa fie realizate din fier forjat, iar structura sa de rezistenta sa fie din beton.

Odata ales modul in care vrei sa iti arate gardul casei, va trebui sa cauti o solutie ideala si pentru portile de acces, iar aici vei putea opta pentru o poarta mica de acces in curte, si pentru o poarta mare, pentru accesul autoturismului.

Cea mai buna alegere in ceea ce priveste aceasta a doua poarta, ar fi o poarta batanta, iar daca vei cauta pe internet detalii despre automatizari porti batante, vei intelege cum functioneaza aceste porti.

Alegerea unei porti batante se va face in functie de cativa factori importanti, iar unul dintre acestia ar fi dimensiunile unei aripi a portii.

In cazul unei porti batante formata din doua aripi, ambele cu o lungime de 1,8 metri, se va opta pentru motorul 2 X 1.8 metri. Daca ai de gand sa optezi pentru o poarta cu doua aripi de cate 2 metri, motorul va fi pentru 2 X 3 metri.

Un alt criteriu important de care se va tine cont, va fi reprezentat de greutatea unei aripi, pentru ca motorul acesteia trebuie sa faca fata cu success la inchiderea si la deschiderea portii. I

Pentru o poarta care de exemplu are doua aripi de cate 300 kg, este recomandat sa se opteze pentru un motor cu brat articular Axovia Multi Pro NS RTS, in timp ce pentru o poarta cu doua aripi care au greutatea de 400 kg, ar fi indicat motorul cu comanda radio si ax, Ixengo L 24 V.

Ciclul de functionare ar trebui sa conteze foarte mult, atunci cand vei alege o astfel de poarta, pentru ca motoarele difera de la caz la caz, si de la ciclu la ciclu. Se poate opta pentru porti cu o motorizare care permite deschiderea pana la 20 de ori pe zi, sau porti cu motorizari pentru uz intens, cu cel mult 60 de deschideri pe zi.

Chiar si dimensiunea stalpilor este un factor foarte important de care trebuie tinut cont in momentul in care se alege o poarta batanta, pentru ca motorul acesteia se va alege in functie de cat de mare este distanta dintre balama si marginea stalpului.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…