Cum alegi un contabil bun?

0 Shares
0
0
0

Indiferent de faptul ca deja detii o afacere si ai un contabil, sau ca intentionezi sa incepi o afacere, doar ca inca nu ai inceput sa iti desfasori activitatea, trebuie sa te gandesti la cele mai bune solutii pentru a beneficia de cele mai bune servicii de contabilitate.

Asadar, indiferent de faptul ca deja ai un contabil si nu esti prea multumit de modul in care acesta isi face treaba, sau ca ai de gand sa incepi o afacere, cel mai bine ar fi sa incepi sa iti cauti un contabil bun.

In primul rand, atunci cand intentionezi sa iti alegi contabilul, trebuie sa tii cont de experienta acestuia, asa ca va trebui sa te asiguri de faptul ca acesta este un foarte bun cunoscator al domeniului tau de activitate.

Trebuie aici mentionat fpatul ca pe langa inregistrarile strict contabile, sau pe langa diferite alte operatiuni, comtabilii trebuie sa mai tina cont si de o serie de activitati pe care le pot avea de desfasurat.

Atunci cand intentionezi sa iti alegi contabilul, trebuie sa te asiguri si de faptul ca acesta este membru CECCAR, pentru ca in caz contrar acesta nu va avea drept de semnatura, iar actele tale vor trebui duse la contrasemnat, la un expert contabil, care sa fie membru CECCAR.

Un contabil serios iti va propune un contract de colaborare, pe care vei putea sa il citesti, si doar apoi sa il semnezi, in conditiile in care esti multumit de toate conditiile si clauzele stipulate in contract.

Comunicarea reprezinta o alta caracteristica importanta pe care trebuie sa o aiba un contabil, pentru ca acesta trebuie sa comunice cat mai bine, si sa iti stie oferi toate informatiile de care ai nevoie.

Un contabil bun, trebuie sa stii ca este vorbit doar de bine de catre toti clientii sau, sau de catre toti fostii clienti, asa ca daca vei gasi un contabil care sa fie foarte apreciat, cu siguranta acesta ar putea fi ideal pentru afacerea ta.

Un alt amanunt foarte interesant este fara indoiala reprezentat de portofoliul de clienti al contabilului, iar acesta ar trebui sa fie unul dintre criteriile de baza de care ar trebui sa tii cont atunci cand iti vei alege contabilul.

Pretul pentru serviciile pe care acesta ti le ofera cu siguranta trebuie sa te intereseze foarte mult, insa va mai trebui sa alegi sa studiezi putin profilul Facebook sau profilul Twitter, ori profilul Google+ sau Linkedin, pentru a afla mau multe date despre contabil.

Ei bine, acestea fiind spuse, in conditiile in care iti vei cauta un contabil pentru afacerea ta existent, sau pentru cea care urmeaza sa inceapa, cu siguranta va trebui sa tii cont de toate aceste detalii importante.

Vei putea insa sa cauti servicii de contabilitate si la o firma de contabilitate, unde chiar daca vei plati mai multi bani, vei beneficia de serviciile celor mai buni experti contabili.

Pana la urma insa, indiferent de faptul ca vei alege o firma de contabilitate sau un contabil, va trebui sa te asiguri ca beneficiezi de cele mai bune servicii de contabilitate.

0 Shares
You May Also Like