Cum gasiti cea mai buna lampa de birou?

Cum gasiti cea mai buna lampa de birou?

0 Shares
0
0
0

Iluminarea corecta este un aspect foarte important si deseori neglijat al oricarei incaperi sau a mediului de lucru. Iluminatul pentru activitati este iluminat localizat, care ofera cantitatea corecta de lumina exact acolo unde este necesar pentru a se potrivi sarcinii.

Este un fascicul de lumina care este directionat pe suprafata si, prin urmare, ar evidentia zona in care lucrati. Exemple de aplicatii specifice pentru iluminarea sarcinilor includ cititul, scrierea, lucrul, utilizarea unui computer, mestesuguri, gatit, imbracarea sau barbieritul etc.

Nu confundati iluminarea sarcinii – aplicatia – cu lumina de sarcina – obiectul. Multe tipuri de corpuri de iluminat pot furniza iluminarea sarcinilor, incluzand lumina de jos, fara a fi concepute special pentru a face acest lucru.

Lampile de lucru sunt produse de iluminat concepute exact in acest scop; ele sunt adesea dispozitive portabile cu un cablu si o priza. Tipurile de lumini de lucru includ, dar nu se limiteaza la, lampi de birou, lampi de birou basculante, spoturi aeriene, lumini de citire montate pe perete, lampadare.

Nu este eficient sau chiar eficient sa utilizam aceeasi cantitate de lumina intr-o camera intreaga sau un mediu de lucru, de aceea avem nevoie de iluminare pentru sarcini si lumini de sarcini. O lampa de birou buna este deosebit de importanta in mediul modern de lucru sau la biroul de acasa, deoarece vizualizarea unui monitor de calculator necesita mult mai putina lumina decat citirea unei pagini scrise.

Nivelurile de iluminat aerian pot fi reduse la un nivel adecvat pentru vizualizarea monitorului, ceea ce creeaza o atmosfera generala mai moale, mai placuta si economiseste energie.

Suprafetele de lucru pot fi apoi completate cu iluminarea sarcinilor de la luminile de birou sau lampile de citit pentru a oferi lucratorilor un control total asupra locului, dar si a cata lumina au nevoie pentru alte sarcini, cum ar fi citirea unui document.

Ce factori trebuie sa iau in considerare atunci cand aleg o lampa de birou?

Lampile de birou au adesea stiluri si finisaje diferite. Gustul este personal, deci nu exista nicio alegere corecta sau gresita in a alege stilul, dimensiunea, forma si finisajul; ci toate vor fi alese in functie de preferintele dvs. personale.

Totusi, alegerea unui stil de lampa care se potriveste cu decorul spatiului este un detaliu care trebuie luat in calcul. Daca aveti un decor contemporan sau modern, veti dori o lampa de birou contemporana sau moderna.

Daca utilizati lampa de birou intr-un spatiu folosit pentru alte activitati, cum ar fi vizionarea unui serial la televizor, este posibil sa doriti o lumina cu un dimmer pe ea si, eventual, un fascicul de lumina mai controlat.

O lampa cu un fascicul de 30 de grade va lumina directa pe suprafata pe care doriti sa o evidentiati, dar nu va trimite nicio lumina ratacita pentru a afecta alte activitati din camera. Luminile de birou LED tind sa aiba cele mai controlate fascicule de lumina, deoarece LED-urile sunt surse de lumina directionale.

In cazul in care va fi utilizata 24/7, o lampa LED va fi mai putin costisitor de utilizat decat o lampa cu halogen sau o versiune incandescenta. Desi costul initial al unei lampi de birou cu LED este de obicei mai mare, costul de functionare este semnificativ mai ieftin si foloseste doar 1/5 cantitatea de energie in comparatie cu o lampa cu halogen. In plus, lampile cu LED-uri se aprind la atingere, in timp ce becurile cu halogen se pot incalzi.

Cum decid ce dimensiune trebuie sa aleg pentru lampa mea de sarcina?

Daca lucrati la un birou, luati in considerare configuratia spatiului de lucru si asigurati-va ca lumina va acoperi intreaga zona de lucru de pe birou. Puteti alege, de asemenea, un corp de iluminat care se poate monta pe un perete sau care se poate prinde cu o clema pe birou sau pe blatul mesei.

De cata lumina am nevoie cu adevarat? (Varsta este un factor important? Depinde de tipul de sarcina?)

Cu cat esti mai in varsta, cu atat ai nevoie de mai multa lumina – o persoana de peste 50 de ani are nevoie de doua ori mai mult decat cea de 25 de ani. In acelasi timp, ochii mai in varsta sunt mult mai sensibili la stralucire, astfel incat devine mai important ca niciodata sa obtineti o lampa de birou de calitate, cu un fascicul de lumina controlat (spre deosebire de o lampa de masa obisnuita, care stinge lumina in toate directiile).

Care este pozitia corecta a corpului de iluminat?

Deasupra capului si a ochilor. Sursa lampii nu trebuie sa se afle niciodata in linia dvs. vizuala directa. Daca aveti o suprafata de birou din sticla, fiti atenti la stralucirea luminii reflectate din sticla si pozitionati capul lampii intr-un unghi de 30 °, astfel incat sa nu obtineti stralucire sau in campul dvs. vizual.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…