Cum-poti-recupera-datele-pierdute-din-calculator-laptop-sau-telefon

Cum poti recupera datele pierdute din calculator, laptop sau telefon

0 Shares
0
0
0

Pierderea fisierelor din calculator/laptop/telefon poate fi o adevarata tragedie. Totusi tehnologia avansata ne ofera solutii eficiente de recuperare date. In functie de particularitati fisierele sterse accidental, de virusi sau de pe dispozitive deteriorate pot fi restaurate in totalitate sau partial. Iata care sunt cele mai eficiente metode, dar si care sunt avantajele si dezavantajele fiecare metode.

Recuperare date cu ajutorul serviciilor specializate

Cea mai confortabila metoda de recuperare date este prin contactarea directa a specialistilor. Avantajul major este ca acestia isi cunosc sarcinile, au instrumente eficiente si pot restaura un volum mare de informatii. Contactarea unor firme specializate inseamna o diagnosticare completa a dispozitivului si folosirea celor mai bune metode pentru extragerea cat mai corecta a informatiilor. 

Colaborand cu profesionisti vei putea recupera datele importante, indiferent de gravitatea situatiei. Astfel de firme au tehnologie performanta specializata, utilizata in operatiunile de recuperare si salvare date, asa ca fiecare interventie poate fi considerata un succes. 

Ce trebuie sa faci in momentul in care ai depistat pierderi importante de informatii? simplu trebuie contactata o astfel de companie si trimis dispozitivul in vederea diagnosticarii corecte. Este important, ca in cazul stergerilor accidentale sa nu incerci recuperarea prin alte metode, in special cand sti ca fisierele sunt valoroase, orice suprascrierea poate minimiza sansa de a recupera integral datele. Vei primi o diagnosticare completa a situatiei si vei putea sti de la inceput care sunt solutiile cu privire la volumul de date restaurate. 

Aceasta metoda are si parti mai putin convenabile, legate de timp. Procesul poate dura, in mod normal, pana la doua saptamani, insa contra unor taxe suplimentare operatiunile pot fi grabite.

Totusi avantajele sunt mai numeroase, in primul rand trebuie mentionat ca sansele de pierdere totala a informatiilor sunt reduse. Dealtfel prin aceasta metoda se pot extrage datele din dispozitive deteriorate, corupte, rescrise, suprascrise, s.a. Pot fi supuse procesului harduri externe, SSD-uri, telefoane, stick-uri USB, s.a

Recuperare date cu ajutorul aplicatiilor

Exista o serie de aplicatii si softuri care pot ajuta in procesul de recuperare date, insa cele mai multe se adreseaza celor ce doresc sa recupereze informatiile sterse accidental si celor ce pierd date din pricina virusilor si a erorilor de sistem. 

Aplicatii precum Recuva, Puran File Recovery, IObit Undeleted, 360 Undeleted, Testdisk pot fi utilizate chiar si de persoanele mai putin experimentate pentru recuperarea datelor. Cei ce aleg aceasta metoda trebuie sa stie ca softurile mentionate pot restaura in proportie de 70-80% din fisiere in cazul in care unitatea in cauza nu este suprascrisa. Procentul de date corupte poate fi destul de ridicat, iar instrumentele puse la dispozitie prin aceste aplicatii destul de sarace. Totusi uneltele sunt extrem de rapide, in cateva secunde se scandeaza partitia dorita, si in mai putin de un minut sunt recuperate datele de interes. 

Un alt plus pentru aceste aplicatii poate fi considerat modul de functionare. Acestea nu trebuie downloadate direct pe unitate, ci pot fi deschise de pe memorii USB individuale. Totusi  aplicatiile gratuite de recuperare date vin si cu minusuri. Daca nu le folosesti corect, risti sa pierzi in totalitate datele pe care doresti sa le restaurezi. 

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…