Cum poti sa scapi definitiv de cearcane?

0 Shares
0
0
0

Cearcanele reprezinta una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta atat femeile cat si barbatii. Cearcanele sunt acele pungi de sub ochi care arata inestetic, si de care isi doreste sa scape toata lumea.

Deasemenea, pe langa cearcane, atat femeile cat si barbatii se confrunta si cu ridurile care pot fi fine sau adanci. In ceea ce priveste ridurile adanci, trebuie precizat faptul ca acestea se elimina prin injectare de acid hialuronic.

In ceea ce priveste insa cearcanele, trebuie precizat faptul ca acestea se elimina definitv doar printr-o operatie cearcane cu laser care mai este cunoscuta si sub denumirea de blefaroplastie.

Ei bine, blefaroplastia poate fi superioara sau inferioara, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre ambele tipuri de interventii. Blefaroplastia superioara consta in indepartarea pielii excesive si a grasimii localizate la nivelul pielii superioare.

In cele mai multe cazuri aceasta interventie se face sub anestezie locala, insa exista si cazuri in care pentru o asemenea interventie chirurgicala este necesara anestezia generala. De precizat este ca dupa operatie se fac mici cicatrici care insa vor disparea complet in aproximativ doua – trei luni.

Blefaroplastia inferioara este acea interventie chirurgicala care consta in eliminarea pungilor de grasime de dedesuptul ochiului si a excesului de grasime din aceiasi zona. O asemenea interventie chirurgicala ofera un aspect mai tanar si ajuta fata sa para mai odihnita. Prin aceasta operatie se elimina definitiv cearcanele.

A treia categorie de blefaroplastie este cea transconjunctivala, care se face fara incizie pe piele si care este recomandata doar pentru persoanele tinere la care nu exista piele in exces. Printr-o asemenea interventie se poate elimina prin incizii la nivelul conjunctivei doar grasimea.

In ceea ce priveste beneficiile blefaroplastiei trebuie precizat faptul ca acestea sunt atat estetice cat si functionale. Daca discutam din punct de vedere estetic, operatia este una ideala pentru ca permite obtinerea unui chip mai tanar si mai odihnit, mai plin de viata chiar.

Daca discutam despre beneficiile blefaroplastiei din punct de vedere functional, putem sa amintim aici faptul ca interventia poate ajuta la imbunatatirea vederii.

Persoanele care isi doresc o asemenea interventie, in cazul in care fumeaza ar fi indicat sa renunte la tigari sau sa reduca mult numarul tigarilor fumate cu cateva saptamani inainte de operatie.

Cu 10 zile inainte de operatie, aspirina, ibuprofenul, vitamina E, ginsengul sau ginkp biloba trebuiesc evitate. Cu o seara inainte de operatie este indicata spalarea parului si a fetei, indepartarea gardurilor, a lentilelor de contact, a genelor false sau a bijuteriilor.

De precizat mai este faptul ca interventia dureaza intre una si trei ore in functie de complexitate, si se desfasoara sub anestezie locala sau generala.

De precizat este ca dupa operatie pleoapele vor fi umflate, iar pentru a elimina aceasta problema cat mai rapid ar trebui aplicate comprese reci.

Dupa aproximativ o saptamana, persoanele supuse unei asemenea interventii vor putea chiar sa se intoarca la servici.

Deci, se poate observa foarte clar faptul ca pana si cearcanele si ridurile pot fi eliminate complet, printr-o asemenea interventie.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…