Cum prevenim inchiderea neasteptata a dispozitivelor iPhone?

Cum prevenim inchiderea neasteptata a dispozitivelor iPhone?

0 Shares
0
0
0

Foarte multe persoane care au nevoie de un smartphone nou, isi indreapta atentia spre dispozitivele iPhone, despre care toata lumea stie ca sunt de cea mai buna calitate, insa chiar si aceste dispozitive se pot confrunta cu anumite probleme, cum ar fi inchiderea neasteptata de exemplu. In cele ce urmeaza veti afla cum se poate preveni inchiderea neasteptata a dispozitivelor iPhone.

Cu o stare de incarcare a unu acumulator iPhone scazuta, o varsta chimica mai ridicata sau temperaturi mai reci, utilizatorii au mai multe sanse de a se confrunta cu inchideri neasteptate. In cazuri extreme, opririle pot aparea mai frecvent, ceea ce face ca dispozitivul sa nu fie fiabil sau inutilizabil.

Pentru iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iOS gestioneaza dinamic varfurile de performanta pentru a impiedica inchiderea neasteptata a dispozitivului, astfel incat iPhone-ul sa poata fi utilizat in continuare.

Aceasta caracteristica de gestionare a performantei este specifica pentru iPhone si nu se aplica altor produse Apple. Incepand cu iOS 12.1, iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X includ aceasta caracteristica, dar managementul performantei poate fi mai putin vizibil datorita designului hardware si software-ului mai avansat.

Acest management al performantei functioneaza in functie de o combinatie a temperaturii dispozitivului, a starii bateriei si a impedantei bateriei. Numai daca aceste variabile o impun, iOS va gestiona dinamic performanta maxima a unor componente ale sistemului, cum ar fi CPU-ul si GPU-ul, pentru a preveni opririle neasteptate.

Ca urmare, volumul de lucru al dispozitivului se va autocalibra, permitand o distributie mai usoara a sarcinilor de sistem, mai degraba decat cresterea rapida a performantelor rapide. In unele cazuri, utilizatorul poate sa nu observe diferente in performanta zilnica a dispozitivului. Nivelul de schimbare perceput depinde de modul in care managementul performantei este necesar pentru un anumit dispozitiv.

In cazurile in care sunt necesare forme mai extreme ale acestui management al performantei, utilizatorul poate observa efecte cum ar fi:

 • Durata mai lunga de lansare a aplicatiilor;
 • Rata inferioara a cadrelor in timpul derularii;
 • Luminozitatea luminii de fundal (care poate fi inlocuita in Control Center);
 • Reducerea volumului difuzorului cu pana la -3dB;
 • Reducerea progresiva a ratei cadrelor in unele aplicatii;
 • In cele mai extreme cazuri, blitul aparatului foto va fi dezactivat asa cum se vede in interfata UI a aparatului foto;
 • Aplicatiile racoritoare in fundal pot necesita reincarcare la lansare;

Multe domenii cheie nu sunt afectate de aceasta functie de gestionare a performantei. Printre acestea se numara:

 • Calitatea apelurilor celulare si performanta in retea;
 • Captura de calitate a fotografiilor si a videoclipurilor;
 • Performanta GPS;
 • Precizia locatiei;
 • Senzori precum giroscop, accelerometru, barometru;
 • Apple Pay.

Pentru o stare de incarcare a bateriei scazuta si temperaturi mai reci, modificarile de gestionare a performantei sunt temporare. Daca un acumulator iPhone are o varsta chimica suficient de indepartata, modificarile de gestionare a performantei pot fi mai durabile.

Acest lucru se datoreaza faptului ca toate bateriile reincarcabile sunt consumabile si au o durata limitata de viata, eventual necesitand inlocuirea acestora. Daca sunteti afectat de aceasta si doriti sa imbunatatiti performanta dispozitivului, inlocuirea bateriei dispozitivului va poate ajuta.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…