Cum procedati cand moare cineva din familie in Germania?

0 Shares
0
0
0

Cum procedati cand moare cineva din familie in Germania?Foarte multi romani traiesc in clipa de fata in Germania. Romanii au ales sa plece in aceasta tara datorita faptului ca germanii sunt cunoscuti pentru nivelul lor de trai ridicat, iar cei care si-au luat inima in dinti, se considera norocosi, datorita vietii bune pe care o duc in Germania.

Cei mai multi dintre romanii care traiesc in Germania, au salarii mari, locuiesc in case pe care in Romania nu si le-ar permite, iar viata lor este una cum visau cand au plecat din tara.

Dintre romanii care au pornit spre aceasta tara, nu toti insa mai traiesc. Multi romani au murit si in Germania, in diferite imprejurari. Unii dintre acestia au murit in accidente de circulatie, altii au murit in accidente de munca, in timp ce au existat si cazuri de suicid sau cazuri de crima asupra romanilor.

Cum trebuie sa procedati daca aveti un membru al familiei care moare in Germania

Daca decesul are loc la domiciliu, primul lucru la car ar trebui sa va ganditi, ar trebui fie chemarea unui medic pentru a intocmi un certificat de deces. Acesta poate fi medicul de familie daca aveti unul, altfel puteti sa chemati Notarzt-ul listat in directorul telefonic. Daca decesul a fost la un spital, spitalul va asigura acest prim pas.

Un certificat de deces german este esential pentru toate persoanele care isi pierd viata in aceasta tara, chiar si pentru un strain stabilit in Germania, sau pentru un turist. Cu acesta, consulatul sau ambasada dvs. poate elibera un certificat de deces in strainatate si este important sa aveti acest lucru.

Un certificat de deces in limba germana poate prezenta probleme cum ar fi de exemplu, formularea unei cereri de asigurare.

In cazul majoritatii expatriatilor, eliberarea acestui certificat este singura modalitate de implicare a consulatului. Familia de expatriati se ocupa de obicei de restul sau transforma lucrurile intr-o inmormantare. Cu toate acestea, in cazul turistilor si al expatriatilor mai putin experimentati, consulatul poate face mult mai mult; anunta pe urmatorul grad de rudenie, recomanda o inmormantare si ajuta la problemele de limba.

Indiferent daca decesul a fost acasa sau la un spital, urmatorul pas ar trebui sa fie notificarea unei case de inmormantari. Ambasadele si consulatele pastreaza liste de astfel de unitati, desi nu fac recomandari.

Casele funerare sunt de asemenea listate in paginile galbene de la Beerdigungsinstitute, dar experienta prietenilor si colaboratorilor este cea mai buna sursa.

Casa funerara poate, daca doriti, sa scoata aproape toate detaliile ramase de pe mainile voastre, lucru care poate fi foarte binevenit pentru persoanele drenate emotional chiar in momentul in care se asteapta mult de la ele.

Casa funerara poate solicita sa obtina resturile si sa aranjeze imbalsamarea sau incinerarea. Poate lua masuri pentru inmormantarea sau expedierea ramasitelor, notifica registrul (Standesamt) despre deces, notifica ambasada sau consulatul corespunzator daca defunctul era un expatriat, furniza un sicriu sau o urna, poate aranja o inmormantare, trimite anunturi despre moarte.

Totodata, casa funerara poate comanda o piatra de mormant, poate comanda flori, face aranjamente pentru colectarea asigurarii, aranjeaza probele de testament, respecta dorintele decedatului pentru donatii de organe si anunta pastorul decedatului si multe alte lucruri. Cu cat mai multe dintre aceste servicii comandati de la casa de servicii funerare, desigur, cu atat va vor costa mai mult.

Trebuie insa facuta precizarea ca in medie, costurile unei inmormantari in Germania costa in jur de 8000 de euro, motiv datorita caruia, in cele mai multe cazuri, familiile indoliate ale romanilor morti in aceasta tara, aleg sa isi repatrieze decedatii.

In aceste conditii, familiile greu incercate acceseaza https://www.repatriere-romania.ro/repatriere-decedati-germania, pentru a lua legatura cu cea mai renumita firma de servicii funerare din tara, care se ocupa de repatrierea romanior decedati in strainatate.

In cazul in care doar persoana decedata traia in Germania, in timp ce restul familiei traieste in Romania, probabil va intrebati cum trebuie procedat in vederea repatrierii, mai ales daca familia indoliata nu vorbeste limba germana, si nu stie cum sa procedeze.

Ei bine, familia greu incercata nu trebuie sa faca absolut nimic in vederea obtinerii documentelor care sunt necesare pentru repatriere. Tot ce trebuie sa faca membrii familiei, este sa ia legatura cu reprezentantii firmei, accesand https://www.repatriere-romania.ro/repatriere-decedati-germania.

Oferind informatii, familia nu trebuie sa faca altceva, pentru ca reprezentantii firmei se vor ocupa de obtinerea documentelor fara de care repatrierea nu poate fi efectuata.

De-asemenea, tot reprezentantii firmei de servicii funerare vor prelua trupul neinsufletit al persoanei decedate, il vor imbraca, il vor imbalsama, il vor aseza in sicriul special din zinc (fara acesta nu se poate efectua repatrierea), si vor porni la drum spre Romania.

Intre timp, familia greu incercata, poate sa pregateasca acasa totul pentru inmormantare, si poate astepta ca sicriul cu trupul neinsufletit al celui drag sa ajunga acasa, pentru ca totul dureaza foarte putin timp datorita profesionalismului de care da dovada firma de servicii funerare.

0 Shares
You May Also Like