How to take care of hydrangeas?

Cum sa ai grija de hortensii?

0 Shares
0
0
0

Hortensia este o planta care, atat in salbaticie, cat si in ghiveci, are o inflorire exploziva. Pentru a pastra florile cat mai mult timp posibil, unul dintre cei mai importanti factori este udarea. Hortensiei ii place sa fie udata in mod regulat, iar in timpul sezonului de vara este posibil sa fie udata mai mult de o data pe zi, daca acest lucru se face cu moderatie si cu atentie. De la inceputul sezonului cald, in jurul lunii iunie, hortensia poate fi udata zilnic, cu o cantitate de apa de aproximativ 5-8 litri pentru fiecare exemplar, in special pe vreme uscata. Desi hortensiilor le place sa fie udate, aceasta nu este o solutie definitiva in cazul unei expuneri prelungite la soare. In acest caz, florile se vor usca, iar frunzele se vor arde.

Cum sa ai grija de hortensii in cel mai bun mod posibil?

Prima regula pentru ingrijirea hortensiilor este expunerea: hortensiile se simt bine pe vreme calda, dar nu tolereaza expunerea prelungita la lumina directa; prefera zonele umbroase si aerisite. Primavara puteti trece la operatiunile de taiere: este recomandabil sa taiati toate ramurile mai vechi sau cele care par uzate si slabe. Pe de alta parte, nu este recomandabil sa se taie toate ramurile de la baza, deoarece acest lucru poate compromite inflorirea ulterioara. Pentru ca hortensia sa fie puternica, raportul corect este de a taia aproximativ o treime din frunzisul vechi, astfel incat sa fie stimulata sa produca ramuri noi; aceeasi operatiune serveste, de asemenea, la promovarea unei circulatii adecvate a aerului.

Cand sa fertilizati hortensia?

Pentru a favoriza o inflorire importanta in timpul verii, hortensia poate fi intarita prin utilizarea unui ingrasamant specific. Cel mai potrivit produs este ingrasamantul pentru plante acidofile cu eliberare lenta si poate fi administrat de la inceputul primaverii, in martie. In cazul in care solul hortensiei are caracteristici neutre sau alcaline, acesta trebuie tratat cu produse specifice pe baza de sulfat de fier, aproximativ intre sfarsitul iernii si inceputul primaverii. Uneori se poate intampla ca fierul sa nu poata fi absorbit de planta sau ca frunzele sa inceapa sa prezinte semne de cloroza, o stare patologica care poate afecta nu numai frunzele, ci si inflorirea.

Cum sa ai grija de o hortensie: boli si remedii pentru hortensii

Hortensiile sunt atacate de ciuperci precum Botrys si Oidium: Ciuperca Botrys se comporta ca un parazit; va puteti da seama ca sunteti in prezenta ei atunci cand hortensia are o pulbere verde/gri pe suprafata. Oidiumul poate fi recunoscut atunci cand apar pete albe pe frunze. Daca in primul caz se poate folosi un produs specific, in cel de-al doilea este necesar sa se administreze hortensiei cantitati mici de apa distribuite in mod regulat timp de 24 de ore. Bolile cele mai de temut sunt cele virulente: virusul Hydranda, care se recunoaste prin aspectul tern si bolnav al plantei, nu poate fi combatut. Unii daunatori, cum ar fi afidele, melcii si paianjenii, pot fi eradicati cu produse specifice.

De unde poti achizitiona o hortensie?

Hortensiile pot fi achizitionate de la florarii, centre de gradinarit sau online, de la diferiti furnizori. De asemenea, pot fi gasite si in piete sau targuri de plante sau comanda aici hortensii albe. Este important sa cautati surse de incredere si sa alegeti plante sanatoase, bine ingrijite, astfel incat sa aveti succes in cultivarea lor.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…