Cum sa inveti primul limbaj de programare

0 Shares
0
0
0

Programarea este un hobby foarte util si plin de satisfactii. Exista putine sentimente mai bune decat atunci cand cineva te vede lansand un program pe care l-ai facut si pare cu adevarat util.

Unii oameni si-au dorit la un moment dat in viata sa poata faca ceva pe computer sau pe telefon, si nu au putut. Daca cunosti un limbaj de programare, atunci exista sanse mari sa scrii un program complet de la zero.

In timp ce exista un numar foarte mare de limbaje de programare, multe dintre ele au o multime de asemanari. Acest lucru inseamna ca, dupa ce inveti un limbaj destul de bine, in majoritatea cazurilor vei invata si altul destul de repede. Poti incepe cu cursuri it Cluj.

Limite

Un lucru pe care toti programatorii noi trebuie sa il inteleaga este timpul de invatare a unui limbaj de programare. Desi atunci cand devii expert, vei putea scrie multe programe, trebuie sa iei in considerare ca multe programe au fost dezvoltate de echipe intregi de programatori cu experienta.

Prin urmare, este important sa intelegem ca cunoasterea unui limbaj de programare sau chiar mai multe nu este suficient pentru a scrie unele dintre programele mai complexe pe care le-ai vazut.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l cunoasca un programator nou este ca genul de carti „Invata programare in 24 de ore” nu sunt adevarate. Un titlu mai precis ar fi „Invata programare in 10.000 de ore”.

Daca pui la dispozitie 24 de ore sau o saptamana pentru invatarea unui limbaj, nu vei crea urmatorul Windows sau un joc nou, de ultima generatie. Este posibil sa inveti sa scrii un program in 10 minute si intr-adevar tot ce ai nevoie pentru a invata un limbaj nou este motorul tau de cautare preferat, dar nu vei fi expert. Singura modalitate de a deveni expert este prin practicarea, exersarea si invatarea permanenta.

Alegerea primului limbaj

Dupa ce am examinat limitarile si am gestionat unele dintre asteptarile mai nerealiste, cei care vor sa invete sa codeze vor fi fericiti sa stie ca programarea nu este un lucru greu sa a incepe sa inveti nu impune sa platesti sume uriase de bani.

In mod traditional, primul limba jpe care il invata un nou programator este fie Visual Basic, fie Python. Trebuie inteles ca aceste doua limbaje sunt foarte diferite. Cea mai simpla diferenta este cea a pretului. Python este total gratuit; poti incepe sa scrii python doar cu un editor de text, desi daca esti pe Windows, probabil ca va trebui sa il instalezi mai intai. Cu toate acestea, Visual Basic, adesea prescurtat la VB, este atat gratuit, cat si cu plata.

Pe deasupra, VB poate fi mai simplu pentru invatare, deoarece iti permite sa construiesti interfetele (partea din program pe care o va vedea utilizatorul) prin glisarea si aruncarea diferitelor parti (drop & down).

Versiunea cea mai invatata de incepatori este adesea VB.NET, care poate fi considerabil mai simpla.

VB.NET trebuie dezvoltat in ceea ce numim un IDE (Integrated Development Environment); acesta este practic un program special pe care il folosesti pentru a scrie alte programe. Ele exista si pentru Python, dar utilizarea lor este complet optionala.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…