Cum să îți păstrezi ușor curățenia în atelierul tău și în spațiile de lucru?

Cum să îți păstrezi ușor curățenia în atelierul tău și în spațiile de lucru?

0 Shares
0
0
0

Dacă îți place să îți ocupi timpul făcând diferite reparații, sau lucrând cu lemn și alte materiale, evident că trebuie să te gândești și că ai putea să îți amenajezi spațiul de lucru, fie el atelier sau o parte din curte, în așa fel încât să fie ușor de întreținut și de curățat. În mod sigur îți dorești să știi în permanență unde îți găsești uneltele și sculele, și, de asemenea, nu vrei să lucrezi în praf sau dezordine.

Cum să îți amenajezi atelierul astfel încât să poți păstra ordinea?

 

Pentru a te bucura de ordine și curățenie este necesar ca lucrurile să nu fie înghesuite. Este foarte important să ai suficient spațiu pentru toate uneltele, sculele și utilajele pe care le deții. Pentru a-ți fi ușor de așezat îți recomandăm să apelezi la niște rafturi, de preferat metalice.

Acestea sunt suficient de puternice încât să susțină diferite obiecte, de la scule mici cum ar fi șurubelnițe, chei, patente, până la scule mai mari cum ar fi o bormașină sau ferăstrău electric. De asemenea, dulapurile închise, tot metalice, pot fi potrivite pentru a păstra ordinea. Acestea au avantajul că praful nu se depune înăuntru, ceea ce presupune că sculele tale vor fi protejate.

Dacă lucrezi cu lemn știi foarte bine cât praf se strânge, ca să nu mai spunem de rumeguș. Pentru aceasta poți încerca un aspirator pentru rumegus Scheppach cu rezervor de 75L, cu ajutorul căruia poți aspira rumegușul fără a face praf în urma strângerii lui. Pentru materiale de tipul șuruburilor, piulițelor sau altor consumabile necesare unui atelier te poți folosi de cutii organizatoare, perfect compartimentate pentru astfel de obiecte.

Le poți eticheta astfel încât să știi exact ce anume se află în fiecare compartiment. Bancul de lucru poate fi, de asemenea, dotat cu dulap în partea de jos, unde îți poți depozita cele mai des folosite unelte și scule, avându-le astfel la îndemâna ta. O altă metodă ar fi montarea unor suporturi sau cârlige în tavan, dacă înălțimea încăperii îți permite, de care să îți poți agăța anumite scule și unelte.

Curățarea spațiului de lucru

 

Pentru a te bucura de curățenie de fiecare dată când lucrezi este necesar să îți păstrezi o rutină care te va ajuta la întreținerea mai ușoară a spațiului de care dispui. În primul rând este necesar să cureți de fiecare dată după ce termini ce ai avut de lucru.

Dacă vei lăsa lucrurile împrăștiate, îți va fi mult mai greu data următoare când vei vrea să lucrezi. Strânge praful și rumegușul cu un aspirator pentru rumegus Scheppach, astfel încât acesta nu se va mai depune pe uneltele și sculele tale. Folosește întotdeauna detergenți și substanțe care nu sunt dăunătoare mediului în care lucrezi, care nu afectează suprafețele de lucru și materialele folosite.

Dacă spațiul de lucru este la exterior, asigură-te că ai protejat de ploaie și umezeală toate obiectele care pot fi stricate de către acești factori externi. Este foarte important să îți păstrezi un mediu de lucru curat și îngrijit, deoarece asta se va reflecta în felul în care îți vei desfășura activitatea.

Păstrând ordinea, vei avea mereu la îndemână uneltele și sculele necesare, iar acestea vor rezista mult mai mult în timp fiind protejate și curățate. Buna funcționare a activității tale se va datora felului în care îți întreții spațiul în care îți desfășori activitatea și aparatele cu care lucrezi.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…