Cum sa pastram frumusetea bijuteriilor placate cu aur

0 Shares
0
0
0

Din gama de cadouri pentru ea si din ratiuni ce tin de cele mai multe ori de costuri, unele persoane aleg bijuterii placate cu aur, in locul celor din aur masiv. Este si normal, cata vreme placarea foloseste o cantitate mai mica din pretiosul metal, care confera insa bijuteriilor acea stralucire care simbolizeaza, de secole, nu doar frumusetea si pretuirea, ci si puterea si bogatia.

Odata ce am ales insa o bijuterie placata in locul uneia din metal pretios masiv, trebuie sa stim ca aceasta este mult mai fragila decat cea din a doua categorie, din mai multe motive.

Prin urmare, trebuie sa stim ca o bijuterie placata cu aur de 14, 18 sau 24 de karate nu este indestructibila, ci dimpotriva, putem spune ca este destul de fragila. Astfel, bijuteriile placate se pot zgaria foarte usor, isi pot pierde luciul la simpla frecare de corpul nostru sau, cu atat mai mult, de alte obiecte metalice.

In cazul obiectelor din aur masiv, acest lucru nu se intampla sau, cel putin, nu este atat de vizibil. Daca luam insa in calcul ca grosimea stratului de aur cu ajutorul caruia se placheaza bijuteriile masoara doar cativa microni, ne putem da seama cat de rapid pot aparea defectele mai sus mentionate.

Prin urmare, atunci cand vorbim despre o foita de aur mai subtire chiar decat o foaie de hartie, este clar ca trebuie sa avem in minte si niste masuri de precautie. Astfel, folosirea mainilor la ruperea anumitor obiecte sau cand reparam o pana de cauciuc poate conduce foarte usor la zgarierea si pierderea luciului de pe verigheta sau inelul de pe deget.

Un alt aspect de care trebuie tinut cont este folosirea diverselor chimicale, care pot dauna stratului subtire de aur. Desi nu va asteptati la asta, trebuie sa stiti ca inclusiv parfumurile, spray-urile, cremele si lotiunile de demachiere contin substante ce pot afecta stralucirea bijuteriilor placate.

De asemenea, unele sapunuri si detergenti sunt mai abrazive decat altele, asa ca aveti grija intotdeauna la tipul de produse folosite.

Iar atunci cand nu sunteti sigur de ceva, cel mai indicat ar fi sa scoateti bijuteriile de pe mana ori de la gat. Concluzionand la acest capitol, putem spune ca substantele care nu sunt neutre din punct de vedere al PH-ului pot produce efecte nebanuite asupra bijuteriilor placate.

Pentru extinderea vietii bijuteriilor placate cu aur, sunt cateva sfaturi pe care orice detinator ar trebui sa le aiba in vedere.

In primul rand, spalati-va pe maini atat inainte, cat si dupa punerea bijuteriilor placate. Puneti-va cerceii sau colierul dupa ce v-ati dat cu parfum. De asemenea, puneti-va bijuteriile dupa ce va machiati, nu inainte.

Va puteti scoate inelele de pe deget atunci cand tocati rosii ori alte alimente, dar si atunci cand doriti sa schimbati scutecul copilului. Nu in ultimul rand, evitati sa frecati cerceii unii de altii sau inelele de pe deget. In plus, evitati sa spalati vasele sau sa va bagati in piscina cu bijuterii placate la voi.

0 Shares
You May Also Like