Cum sa scapi de pasari cu ajutorul PestRepeller

0 Shares
0
0
0

Desi pasarile nu reprezinta o categorie de daunatori la fel de suparatoare precum sunt rozatoarele, exista o multime de motive pentru care ti-ai putea dori combaterea pasarilor de pe proprietatea ta. Acestea fac in primul rand foarte multa mizerie, insa si din punct de vedere igienic pot afecta mediul in care sunt prezente.

Mai mult decat atat, pasarile produc pagube structurilor cladirilor dar si culturile agricole pot avea de suferit atunci cand populatia de pasari este foarte mare. Asadar, exista o multime de motive pentru a folosi un aparat anti pasari sau alta metoda de combatere a pasarilor.

Impreuna cu echipa de la PestRepeller.ro am pregatit un ghid cu ajutorul caruia vei reusi sa scapi de pasari in cel mai scurt timp si fara prea multe batai de cap.

Identifica daunele cauzate de pasari

Pentru a alege cea mai buna metoda de combatere a pasarilor de pe proprietatea ta si pentru a pregati o strategie de combatere eficienta, trebuie ca mai intai sa identifici locatia si natura pagubelor. Daunele comune ale pasarilor includ:

  • daune in livada de pomi fructiferi;
  • pagube in culturile de porumb, de floarea soarelui sau de cereale;
  • infundarea jgheaburilor, a sistemelor de drenaj sau de ventilatie;
  • fecale pe cladiri, arbori, peluze sau pe masini.

De asemenea, ar mai trebui sa ai in vedere si faptul ca prezenta pasarilor poate atrage si alti daunatori, precum sunt insectele, gandacii sau chiar unele rozatoare.

Alege metoda de combatere a pasarilor

Odata ce ai localizat pagubele facute de pasari, foloseste sfaturile de mai jos pentru a selecta cea mai buna metoda de combatere a pasarilor. Este important sa stii faptul ca diferite pasari din aceeasi specie pot reactiona la diferiti stimuli, astfel incat utilizarea mai multor repellente anti pasari va garanta o aparare mai eficienta.

  • Solutii lichide anti-pasari: Acestea sunt ideale pentru a impiedica pasarile sa manance plantele si ierburile. Acestea se pulverizeaza direct pe suprafetele ce se doresc a fi protejate, asa cum sunt peluzele, gradinile, arbustii, florile sau iarba. Pentru o eficienta maxima, aceste solutii trebuie aplicate cu atentie si reaplicate periodic.
  • Dispozitive electronice anti-pasari: Acestea dau rezultate excelente atunci cand doresti indepartarea pasarilor. Le impiedica sa se hraneasca sau sa isi faca cuiburi in zonele protejate. Dispozitivele electrice pot proteja practic orice zona, de la locuinte, la terase sau gradini. Dispozitivele electronice lucreaza in mod continuu pentru a preveni prezenta pasarilor, detectandu-le cu ajutorul unor senzori de caldura si miscare. Aceste dispozitive sunt cele mai eficiente pentru indepartarea pasarilor de dimensiuni medii si mari, precum sunt porumbeii.

Scapa de atractiile pe care le-ar putea avea pasarile

Pasarile is fac cuiburi in zone in care au surse bogate de hrana, apa si materiale pentru constructia cuiburilor. Eliminand toate aceste surse de atractie, pasarile nu vor fi incurajate sa se stabileasca pe proprietatea ta.

Practic, depozitarea hranei pentru animale ar trebui realizata in asa fel incat pasarile sa nu aiba acces la ea. Culturile de cereale ar trebui recoltate la timp, iar zonele in care pasarile si-ar putea construi cuiburi ar trebui sigilate folosind plasa de sarma sau alte materiale rezistente.

Este mai usor sa previi infestarea cu pasari decat tratezi una. De asemenea, odata ce ai scapat de pasari, nu ar trebui sa ignori produsele repelente. Mentine-le in functiune pentru a preveni intoarcerea pasarilor. Benzile cu tepi anti pasari reprezinta un alt mod foarte eficient prin care poti scapa de pasari, iar acestea sunt eficiente pe termen lung.

Acesta este ghidul nostru care te ajuta sa scapi de pasari. Pune si tu in aplicare sfaturile de mai sus iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

0 Shares
You May Also Like