Cum se aleg ochelarii de snowboard

Cum se aleg ochelarii de snowboard?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care esti un pasionat al sporturilor de iarna si iti place ca week-endurile din sezonul de iarna sa le petreci pe partie, indiferent ca schiezi sau practici snowboard-ul, cu siguranta ai nevoie de o pereche de ochelari pentru schi si snowboard.

Ei bine, in cele ce urmeaza in acest articol vei putea sa descoperi cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa iti alegi ochelarii potriviti.

Primul sfat este acela de a-ti cumpara ochelarii din timp. Vei putea gasi magazine online care comercializeaza asemenea ochelari, sau le vei putea gasi la magazinele de specialitate din centrele comerciale. Nu lasa pe ultimele zile de dinainte de a merge pe partie, pentru ca sunt sanse mari sa nu mai gasesti ochelarii potriviti, iar o pereche de ochelari nepotrivita mai mult te va incurca decat te va ajuta.

Cei mai multi dintre producatori folosesc indicativele S0, S1, S2, S3 si in anumite situatii chiar si S4 pentru a indica volumul de lumina care poate sa patrunda prin lentile, iar in continuare vom vorbi despre fiecare dintre acestea:

– lentilele S0 sunt lentile clare, iar lumina patrunde prin ele in proportie de 80%-100%, lentilele fiind folosite in general pe timpul noptii;

– lentilele S1 sunt a doua categorie de lentile, prin care patrunde lumina in proportie de 43%-80%, iar lentilele creaza un contrast bun, acestea fiind ideale pentru vreme inchisa, ceata sau ninsoare;

– lentilele S2 sunt foarte utile pentru conditii mixte, acestea lasand sa patrunda lumina in proportie de 18%-43%;

– lentilele S3 sunt lentile foarte utile pentru zile insorite si permit ca lumina sa patrunda in proportie de 8%-18%;

– lentilele S4 sunt lentile necesare atunci cand soarele este foarte purernic, si permit sa patrunda lumina in proportie de doar 8%.

Tinand cont de toate aceste aspecte se deduce faptul ca o singura lentila nu este capaila sa fie folosita in orice conditii meteo. Cel mai indicat ar fi sa detii astfel o pereche de ochelari de ski pentru zilele cu soare puternic si o alta pereche zilele cu vreme inchisa. Ar mai putea exista si o varianta optima si compacta, iar aceasta este reprezentata de o pereche de ochelari care permite schimbarea lentilelor.

Protejaza-ti ochii de efectul “glare”, care poate fi foarte daunator. Efectul glare este acea stralucire orbitoare a zapezii, cauzata de reflexia puternica a razelor solare. Ochelarii de schi care sunt prevazuti cu lentile polarizate reduc aceasta reflexie si reprezinta cea mai buna solutie atunci cand lumina este foarte puternica.

Un alt amaunt interesant de care trebuie sa tii cont este acela ca ochelari de ski/snowboard trebuie sa iti ofere cea mai buna protectie impotriva razelor UV. Cele mai importante astfel de filtre sunt UVA si UVB. In cazul unei expuneri indelungate la aceste raze reflectate din zapada, vei putea avea serioase probleme oftalmologice, iar partea mai putin placuta este aceea ca unele probleme vor putea ramane permanente.

Cel mai bun sfat daca iti doresti ochelari pentru a te proteja atunci cand mergi pe partie, este acela de a te orienta catre o pereche de ochelari snowboard Uvex, iar astfel cu siguranta nu vei mai avea probleme, de vedere din cauza razelor UV.

Asadar, acestea sunt cateva sfaturi utile pentru a alege ochelarii de schi sau snowboard, si ar fi indicat sa tii cont de ele.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…