Cum se infiinteaza o societate comerciala?

Cum se infiinteaza o societate comerciala?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre exista din ce in ce mai multe persoane care sunt nemultumite de conditiile de la locul de munca, asa ca se gandesc cat se poate de serios sa renunte la job.

Unele persoane intentioneaza sa isi caute un alt job in tara, alte persoane intentioneaza sa plece in strainatate la munca, in timp ce persoanele care au o situatie financiara buna se gandesc serios sa inceapa propria afacere.

Exista o multime de persoane care au o situatie financiara buna si care pot opta pentru infiintare SRL Bucuresti, pentru a incepe propria lor afacere. Deasemenea, exista persoane care cauta fel si fel de solutii pentru a incepe o afacere, iar unele persoane se gandesc sa inceapa fel si fel de afaceri cu bani europeni.

Pentru asta insa, este nevoie sa isi infiinteze o firma, asa ca se pot ocupa personal de acest lucru sau pot opta pentru serviciile firmelor de specialitate care se ocupa de infiintarea srl-urilor.

Toti cei care intentioneaza sa inceapa o afacere trebuie sa stie ca au de suportat costul de 350 de lei pentru infiintarea societatii comerciale de tip SRL. Cei care intentioneaza sa infiinteze o societate comerciala debudant (SRL-D) sunt nevoiti sa achite suma de 210 lei, in timp ce aceiasi suma este necesara si pentru infiintarea unui PFA (persoana fizica autorizata).

Ei bine, acum ca am vazut care sunt costurile pentru infiintarea unei firme, trebuie sa vedem in cele ce urmeaza si care sunt documentele necesare pentru inregistrarea unei firme.

In primul rand este nevoie de o copie dupa actul de identitate sau a pasaportului a administratorului firme. Va fi nevoie deasemenea de o copie de certificare profesionala pe domeniul de activitate daca discutam despre persoane fizice autorizate sau intreprinderi familiare.

Este nevoie deasemenea si de dovada sediului social daca discutam despre SRL sau SRL – D, si sediul profesional in cazul persoanelor fizice autorizate sau in cazul intreprinderilor familiare.

In cazul in care sediul social va fi stabilit intr-un mobil care ii apartine celui care isi doreste sa inceapa afacerea sau daca ii este pus in mod gratuit un astfel de sediu la dispozitie, atunci sunt necesare copia dupa actul de identitate, copia dupa actul de identitate al proprietarilor. Daca discutam despre sediul firmei care este intr-un spatiu dintr-un bloc, este nevoie de acordul vecinilor dar si de acordul asociatiei de proprietari pentru ca firma sa isi poata desfasura activitatea.

In cazul in care sediul social urmeaza sa fie stabilit intr-o locatie inchiriata, atunci este nevoie de o copie dupa actul de identitate a administratorului, dar si una a proprietarilor si este necesar deasemenea contractul de inchiriere.

In procesul de infiintare a societatii comerciale sunt inclusi pasi precum rezervarea numelui firmei, depunerea la banca a capitalului social (200 de lei, bani care apoi pot fi retrasi dupa ce se infiinteaza firma), declaratie de asociat care se da contra – cost la notar si specimenul de semnatura care se da tot la notar si tot contra cost.

In momentul in care dosarul cuprinde toate aceste documente, poate fi depus pentru infiintarea unei societati comerciale, iar in cateva zile lucratoare firma va fi recunoscuta.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…