Ce este marketingul online?

Cum te promovezi corect pe Wikipedia?

0 Shares
0
0
0

Inainte de a adauga linkuri externe catre articole, cititi Wikipedia: Link-uri externe. Cand se citeaza o legatura externa ca sursa pentru o declaratie, asigurati-va ca ati ales cele mai fiabile surse disponibile.

Wikipedia foloseste noindex si nofollow

Toate linkurile de pe Wikipedia utilizeaza atributul nofollow pe legaturi externe. Google si alte motoare de cautare sustin ca nu iau in considerare astfel de legaturi atunci cand calculeaza popularitatea link-ului. Anumite pagini Wikipedia pot utiliza si valoarea tagului noindex robot meta tag pentru a impiedica indexarea motoarelor de cautare.

Puteti plasa in mod liber link-uri pe unele din aceste pagini, dar acest lucru probabil ca nu va ajuta clasamentul dvs. in motoarele de cautare majore.

Site-urile care sunt spamate in mod repetat pe wiki-urile Wikimedia sau sunt total nepotrivite pentru orice utilizare legitima pot fi plasate pe lista neagra m: Spam negru WMF. Dupa ce ati terminat, nu va fi acceptata nicio adresa URL care sa indice acest server si toate linkurile existente vor fi eliminate. Non-Wikimedia Foundation wiki care ruleaza, de asemenea, pe programul MediaWiki implicit sa foloseasca lista noastra neagra Wikimedia, desi pot renunta la acest lucru. Retineti ca lista neagra este publica, astfel incat motoarele de cautare si alte site-uri web sunt libere sa utilizeze aceasta lista pentru propriile lor scopuri.

 

Este Wikipedia o strategie de relatii publice?

Pot exista cazuri in care interesul Wikipedia in crearea articolelor de enciclopedie de inalta calitate coincide cu interesele companiilor care doresc sa-si educe mai bine publicul cu privire la anumite subiecte. Comunitatea Wikipedia recomanda sa se concentreze mai mult pe editare decat pe editor. Daca un interes comercial urmareste educarea publicului, acestia pot adauga material Wikipedia adecvat, neutru, fara a provoca reactii. Adaugarea de centrifugare la Wikipedia este extrem de descurajata si va avea drept rezultat o mustrare.

De asemenea, pornirea unui articol despre un subiect non-notabil in scopul promovarii subiectului va duce de obicei la stergerea articolului.

Editare platita si conflict de interese

Daca un editor este platit, acest lucru indica un conflict de interese probabil, dar agentii neremunerati se pot confrunta, de asemenea, cu o situatie similara. Agentii ar trebui sa mentina aceleasi standarde de comportament ca si cand ar fi principalul. Orice editor, chiar si subiectul unui articol, poate face anumite editari, de exemplu: revenirea la vandalism si eliminarea linkspam-ului.

Pentru a-si proteja propria reputatie, agentii se pot anunta pe pagina de discutii si pot plasa acolo orice editare controversata de departe, astfel incat altcineva sa le poata adauga la articol. In general, interesele principalului beneficiaza cel mai mult, incurajand editorii neutri sa lucreze la articol.

Agentii sunt probabil intelepti sa faca un pas inapoi si sa lase comunitatea sa mentina articolul, in timp ce ei ofera sprijin. Agentii pot, de exemplu, sa identifice noi fapte sau surse pe pagina de discutii, astfel incat alti editori sa poata verifica acele informatii si sa le adauge la articol. De asemenea, agentii pot oferi raspunsuri la intrebari.

Publicitatea online, numita si marketing online sau publicitate pe internet, este o forma de marketing si publicitate care utilizeaza Internetul pentru a furniza mesaje de marketing promotionale consumatorilor. Consumatorii considera ca publicitatea online este o distragere nedorita, cu putine beneficii si ca a devenit din ce in ce mai mult blocata de anunturi din mai multe motive. Cand software-ul este folosit pentru a face achizitia, este cunoscut sub numele de publicitate programatica.

Acesta include marketingul prin e-mail, marketingul motorului de cautare (SEM), marketingul social media, multe tipuri de publicitate pe afisaj (inclusiv publicitatea pe bannere pe web) si publicitatea mobila.

Ca si alte medii de publicitate, publicitatea online implica frecvent atat un editor, care integreaza anunturi in continutul sau online, cat si un agent de publicitate, care furnizeaza anunturile sa fie afisate in continutul editorului.

Alti participanti potentiali includ agentiile de publicitate care ajuta la generarea si plasarea copiei de anunturi, un server de anunturi care furnizeaza tehnologia si statisticile privind anunturile si afiliatii publicitari care desfasoara activitati de promovare independente pentru agentul de publicitate.

In 2016, veniturile din publicitatea pe Internet in Statele Unite au totalizat 83,0 miliarde de dolari, o crestere de 14% fata de veniturile in valoare de 72,50 miliarde de dolari in 2016.

Multe practici comune de publicitate online sunt controversate si sunt din ce in ce supuse reglementarii. Veniturile din anunturile online nu pot inlocui in mod adecvat fluxurile de venituri ale altor editori. Declinul veniturilor din anunturi a determinat unii editori sa isi plaseze continutul in spatele platilor.

Pentru ca suntem in atacati de peste tot cu informatii, publicitate pe Internet a devenit o mass-media majore de publicitate pentru orice piata fiind acest lucru un instrument de mare cautare in cazul in care puteti ajunge la un numar mare de noi consumatori potentiali si / sau clientii, publicitatea pe Internet poate fi utilizata in pagini web, retele sociale, corespondenta, printre altele.

Publicitatea pe Internet trebuie sa fie foarte obiectiva, clara si izbitoare, este de asemenea clar ca are costuri mai mici si este mai eficienta decat a face publicitate fizic, cu bannere si  pliante, publicitatea pe Internet foloseste banner-ul, rich media, link sponsorizat , marketing prin e-mail. In acest fel este posibil sa atragem atentia consumatorilor.

Avantajele publicitatii pe Internet: • Pretul este accesibil pentru orice agent de publicitate. • Reclama intr-un mod animat. • Publicitatea poate ajunge la un numar mai mare de persoane.

Dezavantaje ale publicitatii pe Internet • Copierea produselor la un pret mai mic. • Publicitatea nu este acceptata in modul convenit de consumatori.

In 2011, veniturile din publicitate on-line a depasit SUA castigurile de televiziune cable.1 in 2013, publicitatea pe Internet castigurile in SUA au totalizat 42800000000000 $, o crestere de 17% fata de 36,57 miliarde de dolari in 2012.

Venituri din publicitatea pe Internet din SUA au atins un nivel record de 20100000000000 $ in prima jumatate a anului 2013, cu 18% mai mult decat profiturile obtinute in aceeasi perioada in 2012. Publicitatea pe Internet este utilizat pe scara larga in aproape toate sectoarele industriei.

 

Multe dintre practicile comune ale publicitatii pe Internet sunt controversate si supuse reglementarilor.

 

0 Shares
You May Also Like