Curiozitati-despre-verighete

Curiozitati despre verighete

0 Shares
0
0
0

Curiozitati-despre-verigheteSimbolul verighetelor este prezent pe toate modelele de invitatii de nunta astfel ca site-ul Vreauinvitatii.ro va propune , pe langa gama diversificata de invitatii de nunta ieftine , o incursiune in timp pentru a descoperi cateva aspecte interesante in ceea ce le priveste .

Verigheta este simbolul suprem al iubirii si al legamantului intre doua persoane . Chiar daca , la un moment dat cu totii o sa incepem sa le purtam , nu avem prea multe cunostinde despre istoria acestor inele magice .

Dorim sa va facem cunoscute cateva aspecte nestiute de multi dintre dumneavoastra pentru a intelege cu adevarat simbolul verighetelor si , de ce nu , pentru a va imbogati cultura generala .

Traditia schimbului de verighete dintre miri exista inca din vremea Egiptului Antic , pentru ca mai apoi sa apara si in Roma Antica .
Probabil va intrebati ce semnifica forma rotunda a acestor inele ? Raspunsul este pe atat de profund cat este de rational , “ ETERNITATEA “ , pentru ca nu are nici un punct de start nici un punct de final . Egiptenii antici au asemanat forma acesta rotunda cu cea a Soarelui si a Lunii , pe care acestia le venerau .

In zilele noastre schimbul de verighete este apreciat ca fiind un gest de dragoste insa nu avea aceeasi semnificatie si cu cateva sute de ani in urma , in Europa Medievala . Atunci reprezenta o parte a unui contract semnat intre familiile mirilor prin care acestea se obligau sa realizeze un schimb de bani sau bunuri decise de comun accord .

Traditiile stravechi sustin purtarea verighetei pe mana dreapta deoarece aceasta este mana cu care ne juram insa majoritea oamenilor poarta verigheta pe mana stanga deoarece se spune ca prin inelarul stang trece vena dragostei .

Obiceiul purtarii verighetei de ambi miri are radacini undeva la tranzitia din secolul XIX in secolul XX perioada in care industria Americana de bijuterii a realizat o serie de campanii de marketing ce aveau ca principal scop maximizarea vanzarilor . Inainte de acesta perioada numai mireasa purta verigheta .

Prima verigheta din lume impodobita cu diamante a fost daruita in anul 1477 de catre Maximilian I , regale Germaniei , sotiei sale Mary dde Burgundy .

Poate nu o sa va vina sa credeti dar pretul unei verighete poate sa ajunga la cateva milioane de dolari , mai exact 16,26 milioane de dolari , acesta fiind pretul celui mai scump exemplar din lume .

Tendintele pentru anul 2013 in materie de verighete sunt extrem de variate , insa vedetele acestui an se anunta a fi diamntele . Desigur , pretul unor astfel de verighete este unul destul de piperat insa nu va impacientati deoarece piata de profil va pune la dispozitie o gama variata de pietre semipretioase mai ieftine .

Desi verighetele cu pietre pretioase sunt poduse special pentru doamne , din ce in ce mai multi domni incep sa fie adeptii acestor tendinte.
Principalele trenduri pentru acest an sunt :

verighete din aur roz sau o combinatie intre aur roz si aur alb . Aceste verighete sunt ideale pentru romantici .
verighete impletite – fac parte din unul dintre cele mai apreciate trenduri din acest an , fiind recomandate in special persoanelor neconformiste care iubesc neconventionalul .
verighete patrate sunt preferatele celor mai importante case de bujuterii din lume pentru ca se potrvesc atat persoanelor romantice cat si celor neconformiste .
verighete clasice – traditiile o sa ramana in actualitate in permanenta , astfel ca verighetele clasice , traditionale nu o sa se demodeze niciodata find preferatele persoanelor conservatoare .

0 Shares
You May Also Like