Restrictii-la-inchirierea-unei-masini

Leasing-ul pentru o masina. Ce presupune acesta?

0 Shares
0
0
0

S-ar putea sa nu stii, dar cele doua moduri cunoscute de finantare a unei masini sunt angajarea personala a contractului (PCH) si achizitia personala a contractului (PCP). PCH leasing auto  iti permite sa conduci o masina noua la fiecare cativa ani, cu plati lunare relativ scazute si fara griji cu privire la valoarea de revanzare a masinii. PCP este similar, dar iti ofera optiunea de a cumpara masina in viitor. Cand inchiriezi o mașina, exista reguli si restrictii stricte, astfel incat trebuie sa fii sigur ca intelegi cum functioneaza.

Cum functioneaza leasingul auto?

Leasing-ul unei masini este efectiv inchiriatul pe termen lung, vei plati asadar o taxa lunara fixa ​​pentru a utiliza masina pentru o perioada de timp convenita si un numar de kilometri.

Va trebui sa faci o verificare a creditului pentru a-ti asigura aprobarea de catre firma de leasing. Vei avea de multe ori posibilitatea de a obtine o rata a dobanzii mai buna cu un scor mai mare de credit.

Afla mai multe despre cum sa iti imbunatatesti scorul de credit

Cecurile de credit de leasing de masini nu vor evalua celelalte cheltuieli pentru a se asigura ca iti poti permite platile. Aceasta inseamna ca trebuie sa te asiguri ca ratele se incadreaza in bugetul tau.

Restrictii-la-inchirierea-unei-masini

Pentru a renunta mai  devreme la o intelegere cu PCH, este posibil sa nu poti incheia contractul pur si simplu. Pot aparea costuri suplimentare inainte de a putea renunta, dar pentru care sa nu ai un buget..Aceasta poate fi o problema daca inchei contractul, deoarece nu iti  mai poti permite platile.

Restrictii la inchirierea unei masini

Ca si in cazul tuturor contractelor de inchiriere, exista cateva restrictii pe care trebuie sa le ai in vedere cand nu stii ce varianta de finantare  sa alegi pentru a-ti achizitiona o masina.

Daca esti in cautarea inchirierii unei masini pe termen lung si nu doresti sa o cumperi, cea mai ieftina optiune este probabil sa folosesti PCH. Iata detaliile:

  • Contractul de inchiriere dureaza de la 2 până la 5 ani.
  • Va trebui sa faci o verificare obligatorie a creditului.
  • Trebuie sa platesti in avans inchirierea in termen de trei luni.
  • Masina nu va fi a ta pe perioada contractuala si trebuie sa o returnezi la sfarsitul termenului.
  • Platile lunare sunt, in mod obisnuit, mai mari decat pentru vehiculele echivalente inchiriate prin PCP, insa pe intreaga durata a contractului veti plati mai putin pe un PCH.
  • Uneori poti obtine un pachet de intretinere care sa acopere aspecte precum impozitul anual pe autovehicule (taxa rutiera) sau intretinerea.
  • Exista termeni si conditii stricte, cum ar fi limitele numarului de kilometri pe care il poti face.

Cat platesti o luna pentru un PCH?

Platile lunare sunt in mod normal mai mari decat daca ai fi inchiriat masina prin PCP. Acest lucru se datoreaza faptului ca imprumuti intreaga suma a vehiculului si cu PCP imprumuti o parte din valoare.

Cu toate acestea, suma totala pe care o platesti prin contract este adesea mai mica decat in ​​cazul unui PCP. Dar fiecare afacere este diferita, asa ca asigura-te ca faci cumparaturi si compari costul total, inclusiv costurile de functionare.

cum-sa-iti-imbunatatesti-scorul-de-credit

PCP este similar in multe feluri, dar iti permite sa achizitionezi masina la sfarsitul perioadei contractuale.

Nu vei putea modifica masina in nici un fel – de exemplu, sa adaugi o bara de tractare – fara permisiune. Cu toate acestea, poti cere companiei de leasing sa faca modificarile dorite inainte de a o lua.

Daca depasesti kilometrajul convenit, va trebui sa platesti o penalizare pentru kilometrii suplimentari la sfarsitul acordului. Ar putea fi mai ieftin sa optezi pentru un acord mai mare de kilometraj decat sa platesti penalitati.

Trebuie sa  returnezi masina in stare buna (luand in considerare „uzura corecta”). Deci, daca, de exemplu, o oglinda este rupta, s-ar putea sa fii obligat sa acoperi costul pentru a remedia problema

Daca intentionezi sa iti iei masina in strainatate, este posibil sa ai nevoie de permisiunea scrisa din partea companiei de finantare de fiecare data cand faci acest lucru si ar putea fi necesara plata unei anumite taxe.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…