Cutiile de siguranta bancare ar putea avea parte de o revenire in forta

Cutiile de siguranta bancare ar putea avea parte de o revenire in forta

0 Shares
0
0
0

Pana de curand, banca dvs. ar fi primul dvs. “port de escala” daca aveati nevoie sa pastrati bijuterii scumpe sau documente juridice importante. Platiti doar o mica taxa anuala pentru a deschide un seif si il accesati in timpul orelor de deschidere a sucursalelor.

Dar costul seifurilor de inalta securitate a determinat multi giganti bancari, cum ar fi Barclays, HSBC, Lloyds si RBS, sa inceteze sa ofere acest serviciu. Unii continua sa raspunda clientilor existenti, dar altii au eliminat serviciul, fortand oamenii sa-si mute posesiunile pretioase. Pentru ambalaje din plastic de cea mai buna calitate, viziteaza SchoellerAllibert.com.

Dar casetele de siguranta ar putea reveni. Cea mai mare banca din Marea Britanie, Lloyds, a declarat ca, pentru prima data in sase ani, intentioneaza sa ofere clientilor acces la un seif in 15 dintre cele mai importante sucursale. Se crede ca acestea vor fi deschise in cursul acestui an in marile orase, inclusiv Londra si Manchester.

De asemenea, Metro Bank planifica sa lanseze inca 6.000 de cutii in noua sa filiala Luton, in cursul acestui an.

Christopher Barrow, de la depozitele independente Metropolitan Safe Deposits, spune: “Exista o cerere imensa pentru casetele de siguranta, deci nu este deloc surprinzator sa vedem bancile care revin pe piata.

“Am castigat mii de clienti noi de cand au incetat sa ofere aceste servicii in sucursale”.

Metro Bank a oferit casete de siguranta de la lansarea sa in 2010. Exista aproximativ 79.000 dintre acestea in 48 de sucursale, in special in sud-est. Aproape toate sunt luate.

Acestea s-au dovedit, de asemenea, profitabile pentru banca, determinand castiguri de 7 milioane de lire sterline anul trecut. Metro Bank spune ca anumiti clienti gazduiesc o varietate de articole in cutii, de la cadouri pentru zile de nastere si chei de rezerva la scrisori de dragoste vechi si chiar la medalii olimpice. Nu trebuie sa spuneti bancii ce stocati. Dar va trebui sa semnati o declaratie care sa confirme ca nu este ilegal.

Preturile incep de la 200 de lire sterline pe an, sau 16,66 lire sterline pe luna. Puteti accesa sectiunea de siguranta de sapte zile pe saptamana pana la ora 20:00, la majoritatea sucursalelor. In timp ce puteti sa o rezervati online, va trebui sa identificati o sucursala pentru a finaliza procesul. De asemenea, trebuie sa detineti o economie sau un cont curent Metro Bank.

Banca s-a extins in afara Londrei in zone precum Cambridge, Basingstoke, Eastbourne si Colchester.

Bancile mai mici, inclusiv Banca de Stat a Indiei si Banca Asiatica de Est – ambele cu sucursale in centrul Londrei – ofera si casete de depozit. In plus, exista o selectie larga de seifuri independente.

Cunoscutul magazin Selfridges a oferit casete de siguranta incepand din 1909. Preturile variaza intre 180 si 600 de lire sterline pe an si puteti accesa valorile dvs. de Luni pana Sambata intre orele 9:30 si 18:00. Fiecare cutie este operata de doua chei si poate fi accesata numai atunci cand este insotita de un custode. Clientii Harrods au reusit sa-si pastreze valorile aici, timp de 121 de ani.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…