De cate tipuri sunt fierastraiele circulare?

De cate tipuri sunt fierastraiele circulare?

0 Shares
0
0
0

Fierastraul circular este fara doar si poate, una dintre cele mai utile unelte electrice dintr-un atelier de tamplarie, insa cu siguranta este o unealta extrem de importanta si pentru cei care isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor.

Un fierastrau circular este de-asemenea util intr-o gospodarie, atunci cand este nevoie de efectuat anumite reparatii, cand este nevoie sa se construiasca ceva sau cand este nevoie de ceva lucru facut in jurul casei.

In cazul in care aveti de gand sa efectuati pe cont propriu diferite activitati acasa, sau pur si simplu intentionati sa incepeti diferite proiecte hobby, un fierastrau electric in mod evident este o necesitate. Indiferent ca urmeaza sa faceti o cutie pentru scule (din lemn), ca doriti sa faceti un raft din lemn pentru camara, o masa sau o banca din lemn, veti avea nevoie de aceasta unealta.

In comparatiee cu fierastraul pendular care se foloseste in mod special pentru efectuarea taierilor de precizie, fierastraul cu disc circular de diametru mare, se foloseste pentru a taia linii drepte, repede, prin bucati groase de lemn, dar si alte materiale.

Materiale care pot fi taiate cu un fierastrau circular

In cele mai multe cazuri, un fierastrau circular este utilizat cu scopul de a taia lemnul masiv sau panourile din lemn, insa se foloseste un astfel de fierastrau si in momentul in care este nevoie de taierea unor derivate din lemn, cum ar fi PAL-ul sau MDF-ul (care sunt folosite de obicei pentru fabricarea obiectelor de mobilier).

De mentionat este faptul ca in functie de modelul de fierastrau ales, si in functie de tipul lamelor utilizate, veti putea debita (a debita este termenul utilizat pentru taierea pe diferite dimensiuni) si diferite alte materiale, cum ar fi unele metale moi sau subtiri, iar ca exemple putem mentiona placile ceramice (gresie si faianta), profile metalice, foi de tabla, materiale plastice (plexiglas, pvc), rigips, piatra, iar exemplele pot continua.

Este foarte important de adus in discutie faptul ca in functie de materialul pe care aveti de gand sa il taiati, trebuie sa alegeti discuri specializate. Vestea buna este ca aceste discuri necesare utilizarii fierastraului circular au preturi foarte accesibile oricarui buzunar, si sunt usor de gasit.

Asadar, dupa cum se poate observa din cele discutate in randurile anterioare ale acestui articol, un fierastrau circular este o unealta electrica destul de flexibila, in ciuda faptului ca la prima vedere va ganditi la acesta, ca la o unealta care se poate folosi doar pentru a taia drept si repede.

Tipuri de fierastraie circulare

In general, exista doua tipuri de fierastraie circulare, iar primul este reprezentat de fierastraul circular de mana, acesta fiind modelul cel mai des utilizat si cel mai flexibil. Este si cel mai accesibil, iar majoritatea acestor fierastraie sunt alimentate de la priza, insa exista si modele cu acumulator.

Exista de-asemenea fierastraie circulare de masa, cum ar fi acest fierastrau circular de masa EVOSAW355 Evolution, care este un model stationar ce se monteaza pe bancul de lucru.

Un astfel de fierasterau circular este mai puternic in comparatie cu un fierastrau circular de mana, si are avantajul de a putea efectua taieturi mai adanci. Din acest motiv, in atelierele de tamplarie, veti gasi un astfel de fierastrau.

Modelul anterior mentionat, are un motor puternic de 2200 W, este capabil chiar si sa taie otelul, tevile metalice, si nu numai.

Acestea sunt in mare parte, cele mai importante detalii generaliste despre ce este un fierastrau circular, despre tipurile de fierastraie circulare, si despre materialele pe care acestea le pot taia. In cazul in care aveti nevoie de un fierastrau circular, cu siguranta la Casaidea puteti gasi un model care sa faca fata cerintelor dvs.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…