De ce bem cafea?

De ce bem cafea?

0 Shares
0
0
0

Cafeaua este fara doar si poate cea mai cunoscuta si cea mai apreciata bautura atat de catre femei cat si de catre barbati. Exista o multime de beneficii ale acesteia, si exista totodata foarte multe tipuri de cafea, asa ca vom discuta in mare despre beneficiile si tipurile de cafea.

Beneficii ale cafelei:

Cafeaua poate ajuta la reducerea anumitor forme de cancer.

Barbatii care beau cafea pot avea un risc mai mic de a dezvolta cancer de prostata agresiv. In plus, cercetarile de la Scoala de Sanatate Publica din Harvard sugereaza ca consumul a patru sau mai multe cani de cafea zilnic a scazut cu 25% riscul de cancer endometrial la femei comparativ cu femeile care au baut mai putin de o cana pe zi. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, legaturi intre consumul obisnuit de cafea si rate mai mici de cancer la ficat, colon, san si rectal.

Cum functioneaza: Polifenolii, fitochimicalele antioxidante gasite in cafea, au demonstrat proprietati anticarcinogene in mai multe studii si se considera ca ajuta la reducerea inflamatiei care ar putea fi responsabila pentru unele tumori.

Cafeaua poate reduce riscul de aparitie a diabetului de tip 2.

Un numar tot mai mare de cercetari sugereaza o asociere intre consumul de cafea si un risc redus de diabet. Un studiu din 2009 a constatat ca riscul de aparitie a diabetului zaharat a scazut cu 7% pentru fiecare cesti de cafea zilnic. Studiile epidemiologice anterioare au aratat ca bautorii grei de cafea (cei care beau in mod regulat patru sau mai multe cesti zilnic) au avut un risc de 50% mai scazut de a dezvolta diabet decat cei care consuma bauturi alcoolice.

Cum functioneaza: Oamenii de stiinta considera ca cafeaua poate fi benefica in mentinerea diabetului zaharat in mai multe moduri: (1) ajutand organismul sa utilizeze insulina si sa protejeze celulele producatoare de insulina, permitand reglarea eficienta a zaharului din sange; (2) prevenirea leziunilor tisulare; si (3) si lupta cu inflamatia, un factor de risc cunoscut pentru diabetul de tip 2.

O componenta de cafea cunoscuta ca acidul cafeic a fost gasita a fi deosebit de semnificativa in reducerea acumularii toxice a depunerilor anormale de proteine ​​(fibre amiloid) gasite la persoanele cu diabet zaharat tip 2. Cafeaua decofeinizata este considerata a fi la fel de benefica, sau mai mult decat cea obisnuita.

Cu siguranta exista insa si multe alte beneficii ale cafelei precum o mai mare capacitate de concentrare, scaderea sanselor de aparitiei a gutei pentru barbati, etc.

Tinand cont de aceste detalii, este firesc ca fiecare dintre noi sa savuram cafeaua in fiecare zi. Multe persoane beau cafea naturala zi de zi, dar exista si alte tipuri de cafea indragite de oameni, precum urmatoarele pe care le vom prezenta.

Tipuri populare de cafea:

Cafeaua espresso  este una dintre cele mai apreciate tipuri de cafele. Pentru a obtine cea mai buna cafea espresso se adauga o cantitate mica de apa, creand un gust si o putere diferita de cafea. Va recomand o vizita pe Espresso Café pentru mult mai multe informatii despre acest tip de cafea, dar si pentru arta de a face o cafea buna.

Cappuccino – Espresso fabricat din lapte fierbinte si spuma de lapte aburit.

Flat White – Un espresso facut asemanator cu un latte numai cu lapte texturate.

Cafe Zorro – O doza dubla de espresso adaugata in apa utilizand un raport de 1: 1.

Ristretto – Espresso facut cu aceeasi cantitate de cafea, dar jumatate din cantitatea de apa.

Lungo – Opusul lui Ristretto, aceasta bautura este facuta cu mai multa apa.

Macchiato – Un espresso facut cu o cantitate mica de lapte spumat, similar cu un cappuccino, doar mai puternic.

Latte – Espresso fabricat din lapte aburit intr-un raport de 1: 3 la 1: 5 cu putina spuma.

Doppio – O dubla fotografie de espresso a servit intr-o ceasca de demi-atas.

Espresso Romano – Un suc de espresso servit cu o felie de lamaie pe partea laterala.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai populare tipuri de cafea pe care le putem savura acasa, la restaurant sau la diferite cafenele din oras.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…