De-ce-este-important-Sistemul-de-Control-Intern-Managerial

De ce este important Sistemul de Control Intern Managerial

0 Shares
0
0
0

De-ce-este-important-Sistemul-de-Control-Intern-ManagerialOrice conducator al unei entitati publice este obligat prin lege sa apeleze la o implementare SCIM. Ce este implementarea SCIM?

Aceste initiale inseamna de fapt Sistemul de Control Intern Managerial. Acest sistem este un concept informatic, insa nu orice concept, ci singurul concept informatic automatizat, ce are ca scop parcurgerea a patru etape, si anume: implementarea, gestionarea, monitorizarea si raportarea.

In Romania, vorbim de implementare SCIM din anul 2005. Un astfel de sistem cuprinde: circuit documente, actualizare legislativa, registratura, biblioteca documente, arhiva documente, mesagerie dedicata, organigrama dinamica, obiective si riscuri, ecran de comunicare multimedia, suport online, programare alerte, raportare si centralizare anexe sistem si e-Learning.

Toate acestea va pot fi oferite de specialistii de pe www.e-scim.ro. Intra chiar acum pe site si alege sa respecti legislatia in ceea ce priveste implementarea Sistemului de Control Intern Managerial.

La ce se refera mai exact aceste componente ce constituie structura solutiei SCIM? Ei bine, prima dintre aceste ele, si anume circuitul documentelor este de fapt un modul ce are ca functie asigurarea unui bun flux al documentelor intr-un mod dinamic, astfel incat schimbul de documente sa se faca in mod eficient si rapid.

Actualizarea legislativa este o solutie extrem de utila pentru fiecare entitate. Astfel sunt aflate la timp modificarile legislative din domeniul de activitate care te inteseaza. De asemenea, cu ajutorul acestui modul, poti cauta cu usurinta acte normative importante si necesare domeniului tau de activitate. Tot in categoria solutiilor cu care vine in intampinare Sistemul de Control Intern Managerial este inclusa si registratura.

Aceasta asigura alocarea numerelor de inregistrare aferente fiecarui document aflat in sistem si de asemenea ajuta la gestionarea documentelor.Biblioteca documentelor este oferita tot de acest sistem. Cu ajutorul acestui modul se asigura o buna interactiune intre documentele necesare implementarii etapelor care constituie Sistemul de Control Intern Managerial si documentele institutiilor si organizatiilor de interes.

Orice entitate cunoaste importanta tuturor documentelor. Cu ajutorul modulului dedicat arhivei documentelor, acestea pot fi pastrate intr-un mediu sigur, astfel incat oricand sa poata avea acces la ele angajatii care fac parte din entitatea respectiva sau persoanele care se ocupa de astfel de procese.

Colaborarea, comunicarea, schimbul de informatii dintre angajati sau intre angajati si manager sunt foarte importante, motiv pentru care o solutie ca cea de mesagerie dedicata este binevenita. Mesageria dedicata permite atat trimiterea mesajelor de tip text, cat si a documentelor.

O entitatea care pune accent pe organizare cu siguranta va fi incantata de modulul ce face referire la organigrama dinamica. Astfel, fiecare compartiment in parte are acces la documentele relevante pentru el. Fiecare angajat are dreptul sa vada documentele alocate compartimentului din care face parte, nu si pe cele alocate altui compartiment.

Avand posibilitatea de a face o analiza a obiectivelor propuse, dar si a riscurilor care pot aparea, acest sistem ofera informatii cu privire la stadiul in care s-a ajuns in realizarea unui obiectiv, dar si informatii cu privire la posibilitatea eliminarii factorilor de risc.

In ceea ce priveste mediul online, sistemul este dotat cu un modul de comunicare multimedia ce are ca functie posibilitatea de a posta si vizualiza anunturilor importante, precum si cu un modul menit sa anunte prin notificari evenimentele importante. In ultimul caz ne referim la modulul ce poate programa alertele.

Unul dintre modulele importante ale Sistemul de Control Intern Managerial este cel care are ca scop generarea, raportarea si centralizarea datelor introduse in aceasta platforma.

Uneori pot aparea probleme la o astfel de platfoma, fapt pentru care este bine sa folosesti de la inceput modulul e-Learning pentru a sti ce anume ai de facut. In rest, pentru orice nelamuriri, probleme sau intrebari, iti sta la dispozitie suportul online.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…