De ce este indicat sa folosim teava inox flexibila?

De ce este indicat sa folosim teava inox flexibila?

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de tevi si de sisteme alimentare cu apa, vom constata ca acestea sunt atat de diverse incat in mod cert ne-am putea pierde printre ele. Teava inox flexibila reprezinta o categorie importanta de tevi, deoarece are cateva avantaje substantiale, pe care orice specialist ti le poate mentiona, astfel incat tu sa poti fi convins ca ai facut alegerea cea mai buna.

In general teava inox flexibila este folosita cu precadere in domeniul sistemelor solare. Acest lucru se intampla deoarece conductivitatea termica, dar si celelalte avantaje ale produsului il propulseaza pe primele pozitii in ceea ce priveste avantajele. Teava poate fi izolata sau neizolata, in functie de natura proiectului, insa beneficiile sale se pot vedea fara nici o urma de indoiala.

Deoarece vorbim despre teava inox flexibila, inca din start putem intelege care este un alt principal al acestor produse. Da, discutam despre flexibilitate, deoarece aceasta ne poate ajuta din mai multe puncte de vedere. Stim deja ca atunci cand se face montajul tevilor este necesar sa avem la indemana si diverse accesorii care sa ne ajute la pozarea acestora (cum ar fi coturile, spre exemplu). Dar, datorita faptului ca teava este flexibila, este cu atat mai usor sa o manevram si asezam, chiar si in cele mai delicate locuri de dispunere.

Pe de alta parte, la fel de avantajos este si materialul din care este confectionata aceasta teava inox flexibila. Inoxul este un material foarte bun, care isi gaseste utilitatea in foarte multe domenii. In instalatii, datorita rezistentei ridicate, face parte si din structura tevilor, acest lucru contribuind la mentinerea in stare de functionare a acestora pentru cat mai mult timp.

Dincolo de rezistenta fizica, mecanica a inoxului, vorbim si despre rezistenta la coroziune sau la rugina, care reprezinta un aspect foarte important in domeniul instalatiilor. Pentru ca aceste tevi intra in contact direct cu apa, iar acest contact este uneori chiar permenent, era nevoie de un material cu proprietati foarte bune in acest sens. Ei bine inoxul se preteaza foarte bine la acest tip de produse, oferind rezistenta necesara si protectia la aceste fenomene care in timp au capacitatea de a deteriora masiv elementele.

Un alt avantaj al acestor tevi din inox, mai ales daca vorbim despre tevile gofrate, este rezistenta la temperaturi ridicate. Am spus mai devreme ca teava inox flexibila este utilizata in cadrul sistemelor solare. Ei bine temperatura apei in acest cazuri este foarte mare si tocmai de aceea este necesar sa folosim pentru alimentarea cu apa a boilerelor si centralelor termice tevi care sa aiba o rezistenta suficienta din acest punct de vedere.

Pentru mai multe informatii despre teava inox flexibila, dar si pentru a o achizitiona, magazinul online www.shop-einstal.ro va sta la dispozitie. Aici veti gasi toate diametrele necesare, dar si fiecare tip de teava inox flexibila necesara, astfel lucrarile dumneavoastra sa se poata desfasura sub aspectul protectiei si al sigurantei, deoarece in definitiv, dincolo de confort, si siguranta reprezinta o nevoie umana primara, ce poate fi satisfacuta folosind produsele care ne pot garanta acest lucru.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…