De ce este indicat sa purtati bijuterii din aur?

De ce este indicat sa purtati bijuterii din aur?

0 Shares
0
0
0
De ce este indicat sa purtati bijuterii din aur?

Aurul pur este un metal dens, stralucitor, cu o culoare galbuie si este foarte moale si maleabil. Din acest metal pretios sunt confectionate cele mai multe bijuterii, pe care le puteti cumpara sau vinde caselor de amanet bijuterii. Aurul este un element cunoscut sub numele de Au si a fost unul dintre primele metale cunoscute. Pentru utilizarea in bijuterii, trebuie combinat (aliat) cu un alt metal pentru a-l intari.

Ce este aurul rosu si aurul roz?

Aurul roz si aurul rosu sunt fabricate dintr-un aliaj de aur si cupru. Din moment ce cuprul are o culoare roz-portocaliu indraznet, adaugarea acestui aliaj la aur confera aurului o frumoasa culoare roz roz. Aurul roz 18K si aurul rosu 18K contin aur in proportie de 75%. Aur roz 14K si aurul rosu 14K contin aur 58%. Procentul ramas este format din cupru sau cupru si argint. Procentul variabil de cupru utilizat determina culoarea aurului. Cu cat este folosit mai mult cupru, cu atat este mai puternica culoarea trandafirului.

Ce este aurul alb?

Aurul alb este un aliaj de aur galben si cel putin un metal alb, de obicei nichel sau paladiu. Aurul alb 18K este 75% aur, iar aurul alb 14K 58,3% aur, deci bijuteriile realizate din aceste metale au o usoara culoare galbena. Pentru a imbunatati albul, aproape tot aurul alb este placat cu rodiu – un metal alb stralucitor, care este extrem de dur.

In functie de cantitatea de uzura pentru o bijuterie, in timp placa cu rodiu se poate uzura, dezvaluind culoarea metalica originala. Bijuteriile pot fi placate cu rodiu pentru a restabili albul, daca este nevoie. Mai jos sunt mostre de compozitii din aliaj alb:

Aur alb 18K:

  • 75% aur;
  • 10% paladiu;
  • 10% nichel;
  • 5% zinc.

Aur alb 14K:

  • 59% aur;
  • 25,5% cupru;
  • 12,3% nichel;
  • 3,2% zinc.

Ce este un karat de aur?

Aurul pur este de 24 de karate, deci 1 karat de aur este 1/24 de aur = 4,16% aur. Cu cat este mai mare caratul, sau continutul de aur dintr-o bijuterie, cu atat apare mai mult auriu galben.

Ce este aurul de 24K?

Aurul 24K este 100% aur si este prea moale pentru bijuterii. Trebuie sa fie aliat sau combinat cu alte metale pentru a-l intari. 24K este utilizat in bijuteriile de costum prin electroplarea unui strat foarte subtire de aur de 24 K peste un alt metal precum alama sau argintul, deci piesa arata ca aurul, dar este realizata in cea mai mare parte din alte materiale. Designerii de bijuterii precum Michal Golan folosesc acest proces pentru a crea piese de bijuterii populare si frumoase.

Ce este aurul de 22K?

Aurul 22K este 91,7% aur si 8,3% din alte combinatii de metale, cum ar fi argintul, cuprul si zincul. Este foarte moale si nu este recomandat pentru bijuterii.

Ce este aurul de 18K?

Aurul de 18 K este 75,0% aur si este recomandat pentru bijuterii fine. Aurul de 18 K este mai scump decat aurul de 14 K, iar culoarea galbena este mai stralucitoare, mai bogata decat cea de 14K. Celalalt 25% este format din alte metale, cum ar fi argintul, cuprul si zincul.

Deoarece 18K aurul are un continut mai mare de aur decat 14K aur (75% vs. 58,3%), este un metal mai moale si nu este la fel de rezistent ca o piesa de aur de 14K. Pentru bijuteriile care se bat foarte mult in utilizarea zilnica, cum ar fi un inel sau o bratara, aurul de 14 K poate fi de preferat pentru duritatea sa. Cu toate acestea, cu o ingrijire adecvata, aurul de 18 K este suficient de puternic pentru a fi folosit pentru orice bijuterie.

Ce este aurul de 14K?

Aurul 14K este 58,3% aur si este recomandat pentru bijuterii. Aurul 14K este cea mai populara forma de aur, deoarece poarta bine, este rezistent la zgarieturi si este mai rezistent decat valorile mai mari ale karatelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca aurul pur este un metal moale, deci cu cat continutul de aur este mai mare, cu atat mai putin rezistenta este piesa. Frumoasa culoare aurie face din 14K o culoare dorita pentru bijuterii.

Ce este aurul de 12K?

Aurul 12K este 50,0% aur. Desi 12K este folosit in bijuterii, nu este la fel de popular sau apreciat la fel de mult ca aurul de 14K. Este inca considerat aur si este foarte durabil datorita continutului ridicat de alte metale, cum ar fi argintul, cuprul si zincul din bucata. Aurul nu se va taia si nu se va dezlipi, deoarece aurul de 12K este o bijuterie solida si nu este placat cu aur, care este un strat subtire de aur fata de alte metale.

Ce este aurul de 10K?

Aurul 10K este 41,7% aur. Este limita legala de karat considerata aur real in Statele Unite. Aurul 10K este o nuanta de aur mai pala decat aurul de 14 K si multe inele si alte piese de bijuterii sunt realizate din aur de 10K. Datorita procentului ridicat de alte metale din aur de 10K, cum ar fi argintul, cuprul si zincul, piesa este foarte rezistenta.

Bijuteriile se pot tinde din cauza continutului de argint, dar poate fi lustruit pentru a-si restabili stralucirea aurului. Aurul nu se va taia si nu se va uza, deoarece aurul de 10K este o piesa solida de bijuterii si nu este placat cu aur, care este un strat subtire de aur fata de alte metale.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…