De ce panourile presurizate costa mai mult decat panourile nepresurizate?

De ce panourile presurizate costa mai mult decat panourile nepresurizate?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani de zile, din ce in ce mai multe locuinte au fost dotate de catre proprietari cu panouri solare, indiferent ca discutam aici despre panouri fotovoltaice sau despre panouri solare termice.

Panourile fotovoltaice sunt folosite de catre proprietarii locuintelor, de catre proprietarii hotelurilor sau a pensiunilor, sau de catre proprietarii altor afaceri pentru a obtine energie electrica din energie solara.

Mai exact, energia solara este transformata in energie electrica prin intermediul acestor panouri fotovoltaice.

Pe langa panourile fotovoltaice, dupa cum am mai spus exista si panouri solare termice, care au rolul de a transforma in energie termica energia solara.

Acestea pot sa fie panouri presurizate si panouri nepresurizate, iar in continuare vom discuta putin despre aceste doua tipuri de panouri solare.

Cei care isi doresc sa opteze pentru panouri presurizate trebuie sa fie constienti de faptul ca acestea sunt mult mai costisitoare decat panourile nepresurizate. Se pot gasi preturi mici panouri solare presurizate pe piata, insa panourile respective tot vor fi mai scumpe decat panourile nepresurizate.

De ce? Pentru ca in primul rand, spre deosebire de panourile solare nepresurizate care se pot folosi trei anotimpuri pe an, mai putin iarna, panourile solare presurizate pot sa fie folosite fara probleme pe tot parcursul anului.

Asadar, acesta este unul dintre principalele motive pentru care panourile solare presurizate sunt mult mai scumpe decat panourile solare nepresurizate.

Cei care isi doresc sa aiba apa calda continuu in locuinta lor, cu siguranta nu vor tine cont de pret si isi vor alege panouri solare presurizate, si cu siguranta nu vor regreta, mai ales pentru ca isi vor recupera rapid banii investiti.

Cei care insa detin o cabana la munte sau undeva, si se duc la cabana doar pe timpul primaverii sau doar pe timpul verii, cu siguranta nu vor opta pentru panouri presurizate, ci vor alege varianta cea mai ieftina, si anume panouri solare nepresurizate.

Un alt motiv pentru care panourile solare presurizate sunt mai scumpe decat panourile solare nepresurizate este randamentul acestora. Se stie faptul ca atunci cand discutam despre cantitati mici de apa, diferentele intre randamentul celor doua panouri nu sunt foarte mari, sau pot chiar sa nu existe.

Atunci cand este necesar insa sa se incalzeasca foarte multa apa, cu siguranta panourile solare nepresurizate nu mai pot sa ofere un randament pe masura. In schimb, randamentul panourilor solare presurizate este cel dorit.

Asadar, dupa cum se poate observa, in momentul in care trebuie sa se aleaga unul sau mai multe panouri solare termice, oamenii pot alege intre panourile solare presurizate si panourile solare nepresurizate.

Se poate observa clar in acest articol faptul ca panourile solare presurizate sunt mult mai scumpe decat panourile solare nepresurizate, insa daca stam sa tinem cont si de motivele pentru care acestea sunt mult mai costisitoare, putem sa intelegem foarte clar faptul ca preturile panourilor solare presurizate sunt justificate.

Cei care aleg sa isi cumpere asemenea panouri, pot sa si le aleaga in functie de preferinte si de buget, insa cel mai bine ar fi sa opteze pentru panouri solare presurizate.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…