De ce sa inveti programare scratch?

De ce sa inveti programare scratch?

0 Shares
0
0
0

De ce sa inveti programare scratch?Programarea este una dintre cele mai valoroase aptitudini pe care le puteti obtine in aceste vremuri moderne, fie pentru perspectivele de cariera, fie pentru a va stimula creierul si pentru a crea ceva minunat. Daca sunteti doar la inceput in calatoria dvs. de codificare, aici sunt zece sfaturi si resurse pentru a va deconecta pe piciorul drept. Va recomandam sa faceti cursuri programare scratch.

Aflati de ce doriti sa invatati sa codificati

Directia in care te mergeti va depinde in mare parte de ce vrei sa inveti sa codifici in primul rand si cat timp trebuie sa dedici invatarii. Daca doriti sa fiti un programator profesionist, inscrierea la cursuri de colegiu ar putea fi cel mai bun pariu. (Google are o lista cu abilitatile si cursurile sugerate pentru inginerii de software potentiali). Daca doriti sa construiti site-uri sau jocuri pentru distractie (si eventual profit) in timpul liber, tutoriale interactive ar putea fi mai bine. Bloc are o comparatie a optiunilor de curs bazate pe volumul de munca, costul si motivul pentru care sunteti de luare de programare.

Alegeti limbajul corect

Nu exista un limbaj de programare “cel mai bun” si, odata ce ati invatat unul, este destul de usor sa ridicati altul, asa ca nu va agitati prea mult in alegerea primei limbi. Acestea fiind spuse, unele limbaje sunt mai usor de inceput decat altele. Limbajul la care alegeti sa incepeti poate depinde, din nou, de scopul dvs. (De exemplu, daca doriti sa scrieti o aplicatie iOS, va trebui sa invatati Swift.) Exista un caz pentru a incepe cu C daca aveti seriozitate in programare, desi limbajele de nivel superior, cum ar fi Python, sunt mai usor de accesat imediat.

Incepeti incet si cu rabdare

Indiferent de limbaj sau metoda de invatare pe care o alegeti, ar trebui sa incepeti inca de la inceput (un loc foarte bun pentru a incepe). Atunci cand David Sinsky a invatat sa codeze in opt saptamani, a petrecut, de exemplu, un week-end de intelegere introductiva a Python-ului si un week-end de intelegere introductiva a lui Django – trecand prin tutorial, stergand tot codul tutorialului, tutorial din nou de la zero. Incepeti cu elementele de baza si fiti rabdatori cu dvs. in timp ce progresati. Pentru a va lua primul proiect de codificare de la inceput pana la sfarsit, defalcati proiectul in pasi simpli. Si daca o metoda de invatare nu functioneaza pentru dvs. (de exemplu, carti), incercati alta metoda inainte de a renunta.

Incercati un App pentru copii

Chiar si copiii mici invata sa codifice aceste zile. Este un lucru minunat pentru noi toti. Desi multe dintre programele concepute pentru a invata copiii la cod sunt foarte simpliste, multe dintre ele, cum ar fi Scratch, sunt potrivite pentru toate varstele. Nu conteaza cat de in varsta sunteti; chiar si aplicatiile de animatie pentru copii va pot face sa incepeti cu elementele de baza ale programarii (edX are un nou curs de programare la zero, apropo).

Folositi site-uri de formare online gratuite

Site-urile gratuite de instruire online cum ar fi Codecademy si alti participanti la programul Hour of Code va pot ajuta sa va scrieti primul program de calculator. Tutorialele de la KhanAcademy, Codecademy, Code.org si multe alte organizatii va vor prezenta programele de baza – in timp ce creati un nou joc, un site sau alt proiect.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…