De ce sa mergi la ginecolog?

De ce sa mergi la ginecolog?

0 Shares
0
0
0

Ginecologia este acea ramura a medicinei care se ocupa cu studiul amanuntit si cu tratarea tuturor  afectiunilor de la nivelul aparatului genital feminin. In general, specialistii in domeniu recomanda ca tinerele sa viziteze regulat cabinetul unui medic ginecolog inca de la varsta de 14 ani, fie ca intampina sau nu un anumit disconfort sau si-au inceput sau nu viata sexuala. Controalele ginecologice sunt necesare pentru a urmari evolutia tinerelor, pentru a identifica posibile patologii si pentru ca medicul sa se asigure ca pacientele au o igiena intima corespunzatoare, care sa nu le puna in pericol mai tarziu.

Ca in cazul oricarui alt domeniu ce tine de lumea medicala, si in ceea ce priveste aparatul genital feminin pot aparea probleme mai devreme sau mai tarziu. Printre cele mai des intalnite simptome ale unei boli se numara lipsa menstruatiei sau prezenta ei intr-un mod neregulat si insotit de dureri insuportabile, mancarimile si secretiile anormale. Aceste semne nu trebuie tratate cu indiferenta de catre paciente, pentru ca ele pot ascunde in spatele lor afectiuni grave.

Controalele ginecologice regulate au in principal trei scopuri, desi cu siguranta la baza lor sunt mai multe. In primul rand, acestea au ca scop informarea tinerelor cu privire la aspectele cu care se confrunta in perioada prebubertatii si adolescentei sau a eventualelor boli. In al doilea rand, se doreste prevenirea unei sarcini nedorite sau a unor boli cu transmitere sexuala. In al treilea rand, medicul ginecolog poate oferi tratament in cazul in care este vorba de o menstruatie neregulata sau de alte afectiuni.

Simptomele care ar putea indica necesitatea unui control ginecologic sunt urmatoarele: durerile aparute in partea de jos a abdomenului; scurgeri vaginale anormale; sangerari vaginale care dureaza mai mult de 10 zile; crampe menstruale intense.

Medicii recomanda cu incredere programarea la un consult ginecologic chiar daca nu este implicat niciunul din simptomele de mai sus. In general, desi nu se pune problema de a exista dureri sau scurgeri nelalocul lor, asta nu inseamna automat ca aparatul genital nu sufera de nicio afectiune. In unele cazuri, pacientele nu au dat niciun semn ca ar suferi de o afectiune, iar la primul consult ginecologic medicul a constatat prezenta unor anomalii grave care au necesitat chiar si interventie chirurgicala.

Mersul la ginecolog nu este, asa cum cred multe femei, o experienta neplacuta. Atat timp cat consultatia este realizata de un specialist dedicat meseriei pe care o presteaza, cu siguranta nicio pacienta nu va trebui sa fie speriata de gandul ca trebuie sa mearga la ginecolog sau ca ar putea avea parte de dureri in timpul consultatiei.

Si domeniul ginecologiei a evoluat neasteptat de mult in ultimii ani datorita evolutiei tehnologiei medicale, realizandu-se progrese remarcabile. In Romania, un oras dezvoltat din acest punct de vedere este Targu Mures. La serviciile medicale din acest oras apeleaza multi oameni care vin din alte locuri si chiar si din alte tari. La ginecologie Tg Mures vei avea parte de cele mai calitative servicii care te vor ajuta sa iti depasesti problemele, indiferent de gravitatea lor.  Nu ezita sa ceri ajutorul, pentru ca sanatatea este un bun pe care nu va mai putea nimeni sa ti-l redea daca este prea tarziu!

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…