De ce sunt construite serele?

0 Shares
0
0
0

Se stie faptul ca in Romania, oamenii care locuiesc in mediul rural au ca si principala ocupatie agricultura. Acestia fie cultiva legume si cereale sau diferite ierburi si seminte pentru propriul consum, fie le cultiva pentru a fi vandute pe urma.

Agricultura se practica incepand de primavara si pana toamna, atata vreme cat temperaturile de afara permit dezvoltarea culturilor. Exista insa si agricultori care isi doresc sa fie activi si productivi si pe timpul iernii, motiv pentru care isi construiesc una sau mai multe sere, in care sa isi desfasoare activitatea.

In fiecare an, pe masura ce echinoctiul de toamna trece, lungimea zilei se diminueaza intr-o masura tot mai vizibila. Prin solstitiul de iarna, devine prea rece si intunecat in multe regiuni, pentru a se mai putea cultiva fel si fel de legume.

Insa agricultorii care au propriile sere cauta cea mai avantajoasa oferta pentru folie solar pret, achizitioneaza folia si se pregatesc pentru a planta fel si fel de legume precum rosii, salata, vinete si seminte de piper, sau alte legume, ierburi si flori alese cu grija.

Rasadurile pot fi plantate intr-o sera incalzita sau neincalzita, in functie de latitudine, cultura si o serie de variabile suplimentare, unice pentru functionarea cultivatorului de sere.

Motivul evident al cresterii legumelor, florilor si plantelor cu efect de sera este acela ca se doreste sa existe tot timpul culturi proaspete, care la un moment dat cand nu pot fi cultivate in aer liber.

Rosiile din afara sezonului, castravetii, ardeii, vinetele, salata, busuiocul si alte legume pt avea preturi ridicate pe unele piete, asa a oamenii din mediul rural se pot gandi sa isi creeze prorpriile sere in care sa cultive atat pentru propriul consum cat si pentru a vinde legumele, sau plantele amintite in acest articol.

Este important de retinut insa ca costul productiei de iarna a culturilor de vreme calda cum ar fi de exemplu rosiile este foarte mare, asa ca agricultorii trebuie sa isi construiasca propriile sere doar dupa ce au siguranta ca au o piata si un pret care le poate oferi o rentabilitate pentru investitia facuta.

Incalzirea va fi costul cel mai mare, dupa care urmeaza si munca depusa pentru cultivarea legumelor si a plantelor despre care am discutat.

Mai mult decat atat, agricultorii trebuie sa tina cont si de faptul ca aceste legume si plante au nevoie de lumina pentru a se putea dezvolta, asa ca trebuie sa aleaga o folie de solar care sa permita patrunderea luminii in interiorul serei.

Asadar, pentru a oferi un raspuns si mai clar pentru intrebarea din titlul articolului, putem sune ca agricultorii isi construiesc serele pentru ca intentioneaza sa fie activi si productivi si pe timpul sezonului rece, atunci cand in mod normal nu pot sa cultive legumele nici pentru propriul consum si nici pentru a fi scoase la vanzare.

Agricultorii isi construiesc serele in functie de obiectivele avute. Cei care isi doresc legume pentru propriul consum, construiesc sere cu suprafete mici, in timp ce agricultorii vand legumele, isi indreapta atentia spre sere de dimensiuni foarte mari.

0 Shares
You May Also Like