De_ce_sunt_preferate_castile_handsfree

De ce sunt preferate castile handsfree?

0 Shares
0
0
0

De_ce_sunt_preferate_castile_handsfreeAccesoriile telefoanelor mobile au evoluat o data cu telefoanele mobile. Prin anii ’90 accesorii telefoane se reduceau la un incarcator, la un handsfree sau la o husa simpla. Astazi lista unui astfel de dispozitiv poate sa cuprinda numeroase accesorii care pot reprezenta doar un design special sau pot fi foarte utile datorita numeroaselor aplicatii folosite.

Castile sunt accesorii foarte cautate astazi. Acestea pot fi cu microfon sau fara microfon, cele mai des intalnite fiind cele cu microfon. Castile audio mai au si denumirea de casti auriculare deoarece sunt folosite pentru receptia si ascultarea sunetelor sau a muzicii. Acestea se amplaseaza fie peste urechi acoperindu-le in totalitate, fie in interiorul urechilor externe. Au mici difuzoare, fiind atasabile multor dispozitive electronice, de la casetofoane la telefoane mobile.

Cele mai des intalnite sunt castile audio binauriculare, care sunt realizate pentru auzul la ambele urechi, eventual avand 2 canale de sunet diferite: unul stanga ?i unul dreapta; in acest caz acestea mai poarta si denumirea de „casti stereo”. Exista si modele speciale numite casti mono, care sunt realizate doar pentru 1 canal de sunet, fiind acelasi pentru ambele urechi; in plus exista si alt gen de casti mono, doar pentru o singura ureche.

Anumite modele de casti audio au atasat un microfon, in dreptul gurii.

Cele mai multe modele de casti audio se pot atasa la dispozitivul respectiv, in special prin cabluri audio cu interfete jack sau USB, dar sunt si casti care pot primi semnalul prin unde infrarosii sau unde radio, fara fir, ceea ce ofera un confort sporit la purtare.

Ne vom opri in cele ce urmeaza asupra Handsfreeuri-lor tip in-Ear.

Cele produse de Samsung, au microfon incorporat si un conector audio de 3,5 mm. Sunt recomandate pentru diverse modele de telefoane Samsung (Galaxy Ace, Galaxy Tab, Galaxy S III, etc.).

Alte modele de Handsfree de la Samsung sunt mai performante, deoarece redau fidel sunetul si au butoane pentru detinerea controlului asupra apelurilor si a muzicii. Cablul este plat si astfel previne aparitia nodurilor, lucru care permite utilizarea deosebit de usoara a handsfree-ului. Acestea sunt compatibile cu foarte multe modele de telefoane Samsung (de la Galaxy A3 la Samsung Wave).

Handsfree-ul produs de Apple, are doua drivere in fiecare din cele 2 casti (woofer, tweeter) – rezultatul obtinut fiind un sunet detaliat cu un bass mult peste medie.

Casca este prevazuta cu o sita de otel pentru a oferi o protectie sporita impotriva rezidurilor si a prafului. Microfonul este unul de inalta fidelitate pentru convorbiri de lunga durata. Casca are izolare, sunet optimizat si unitate de control. Este compatibila cu numeroase modele de iPhone iPad si Ipod.

Handsfree-ul de la Microsoft are o interfata AHJ/America Headset Jack, un design ergonomic si modern totodata avand un sunet clar cu bas profund.

Modelele de handsfree de la Sony au un  difuzor dinamic 9,2 mm si rezultate audio excelente. Au si un dezavantaj ca nu sunt compatibile cu telefoanele Sony Ericsson.

Cam pe aceleasi lungime de unda in privinta handsfreeuri-lor tip in-ear, se afla si ceilalti competitori pe piata Gsm – HTC, Motorola, LG, Huawei.

0 Shares
You May Also Like